exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Biznis

PV Informer | objavljeno: | izvor: Vijesti.me
Broj pregleda članka: 112

Vektra Boka prodala državnu imovinu?


Vektra Boka prodala državnu imovinu?

NVO “Udruženje za implementaciju prava” tvrdi da je Vektra Boka nezakonito prodala dio državnog zemljišta na Žanjicu na poluostrvu Luštica podgoričkoj firmi MARCCA.

To je na jučerašnjem presu kazao direktor NVO “Udruženje za implementaciju prava” Ranko Martinović.

Prema Martinovićevim saznanjima, i plac na kome su teniski tereni na Milašinovića plaži na Toploj, za koje je Vektra Boka nekoliko puta raspisivala oglas o prodaji, u procesu je restitucije i zato se ne smiju otuđiti.

“Doneseno je i prvostepeno rješenje o brisanju Vektra Boke kao korisnika i upisuje se država, na koje se Vektra Boka žalila“, kazao je Martinović.

On je naveo da ima nezvanične podatke da je sporno zemljište već prodato za 1,2 miliona eura, a da je polovina uplaćena na račun u NLB banci, a druga na ruke menadžmentu.

Martinović je kazao da je Vektra Boka 4. oktobra prošle godine kompaniji MARCCA prodala zemljište i objekat na Žanjicu za 1.443.570 eura.

“MARCCA je taj plac 23. januara ove godine prenijela na firmu CR Investment na osnovu ugovora o poravnanju u iznosu od 3.815.944 eura. Ranije su te dvije firme sklopile ugovor o zajedničkom ulaganju i investiranju, ali je on raskinut. Nakon njegovog raskida sklapaju aneks ugovora o poravnanju. Trebalo bi provjeriti sumnje da li je riječ o pranju para“, navodi Martinović.

Prema usvojenom Planu reorganizacije, Privredni sud je tu imovinu bio procijenio na 3,1 milion eura.

Pravni zastupnik radnika Vektra Boka, advokat Jovan Pejović, upozorio je na, kako je kazao, “nezakonto funkcionisanje Privrednog suda za koje smatra odgovornim njegovog predsjednika Blaža Jovanića koji se pojavljuje u trostrukoj ulozi: kao predsjednik Privrednog suda, kao stečajni upravnik Vektre Boke i kao izvršni sudija”.

“Preko 100 radnika Vektra Boke ne može da ode u penziju jer im nisu uplaćeni doprinosi, koji se po mojoj procjeni nikada neće uplatiti, jer je Jovanić kao stečajni sudija doprinose radnika nezakonito stavio u treći isplatni red”, ustvrdio je Pejović.

On je kazao da je kao punomoćnik radnika upozorio Jovanića kao stečajnog sudiju pismeno 17. decembra 2015. godine, “kada je bilo još vremena da popravi plan reorganizacije AD Vektra Boka” i upozorio ga da doprinosi za radnike moraju biti isplaćeniprije ostalih potraživanja.

“Nameće se samo jedno objašnjenje - trebalo je da država ima više glasova, da nadglasa banke i da se tako izbjegne bankrot Vektra Boka. Na taj način se kompanija može cijediti, a njeni objekti mogli bi se netransparentno prodavati”, kazao je Pejović.

Martinović je ranije kazao da je prema evidenciji CBCG Vektra Boka u blokadi od oktobra prošle godine. Izvršni direktor Vektra Boke Milić Popović je negirao te navode i novinarima kazao da račun firme nije u blokadi, i da nije prodata državna imovina.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 463132


Sanovnik


Avalon ltd, pljevlja, crna gora, akcija, katalog, mart-april
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja