exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Biznis

PV Informer | objavljeno: | izvor: Vijesti.me
Broj pregleda članka: 167

Vektra Boka ostaje bez imovine ako se uvede stečaj?


Vektra Boka ostaje bez imovine ako se uvede stečaj?

Uvođenjem stečaja u kompaniju “Vektra Montenegro” biznismena Dragana Brkovića, bez imovine ostaće “Vektra Boka”, a njenim bivšim radnicima neće biti isplaćena, sudski potvrđena, potraživanja po raznim osnovama, saopšteno je danas iz NVO “Bivši radnici Vektra Boka”.

Privredni sud je pokrenuo prethodni stečajni postupak protiv “Vektre Montenegro”, na zahtjev švajcarske finansijske institucije “NLB Interfinanz” iz Ciriha koja potražuje oko 60 miliona eura.

Predsjednik NVO Đorđe Rajak je kazao da je “Vektra Montenegro” kreditnu obavezu od 23,7 miliona eura prebacila na “Vektra Boku” kao solidarnog dužnika.

Radnici tvrde i da je stečajni sudija Blažo Jovanić koji je presudio usvajanje Plana reorganizacije “Vektra Boke”, znao za to i da je bio u obavezi da podnese krivičnu prijavu protiv “Vektra Boke”.

Rajak navodi da će, ukoliko imovina “Boke” bude založena, više od sto radnika ostati bez penzija, jer im se za doprinose i poreze duguje 2,2 miliona eura. Tvrdi i da su radnici prevareni, jer su njihova potraživanja nezakonito svrstana u treći, umjesto u prvi, odnosno drugi red potraživanja. Planom reorganizacije “Vektra Boke” predviđena su ukupno četiri miliona za isplatu radničkih potraživanja. Do sada je plaćen samo dio za 2011. godinu.

“Uputili smo zahtjev lokalnoj samoupravi da pokušamo zajedno da riješimo nastale probleme, jer i Opština Herceg Novi ima potraživanja koje ne može da naplati. Ako je cijela imovina “Vektra Boke” založena za kredit “Vektra Montenegro” i ako se na tenderu prodaje u bescjenje za oko 12 miliona eura, sva naša potraživanja će biti nenaplativa“, tvrdi Rajak.

Zato su uputili zahtjev predsjednicima Opštine i Skupštine Stevanu Katiću i Milošu Bigoviću za sazivanje hitne vanredne sjednice SO, na kojoj bi razmatrali tu informaciju. Takođe predlažu da se razmotri stav predsjednika Privrednog suda Jovanića da se ne poštuje Plan reorganizacije “Vektra Boke” koji je on potvrdio kao izvršnu ispravu, u odnosu na presuđena potraživanja radnika i Opštine, kojima je obustavio izvršne postupke, po pravosnažnim presudama tog suda.

 
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 424506


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja