exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Biznis

PV Informer | objavljeno: | izvor: Antena M
Broj pregleda članka: 178

Dakićevci dijele 3,37 miliona eura


Dakićevci dijele 3,37 miliona eura

Stečajni upravnik fabrike “Radoje Dakić” Mladen Marković donio je odluke o namirenju razlučnih povjerilaca, prema kojima bi 719 bivših radnika podgoričkog preduzeća trebalo da podijele 3,37 miliona eura.

Isplata bivših radnika počeće nakon što Markovićeve odluke postanu pravosnažne, što bi moglo da se dogodi već 20. marta ukoliko do tada na njih ne bude prigovora. U slučaju žalbi, isplata će biti prolongirana.

Najviše novca podijeliće radnici koje zastupa advokatska kancelarija “Prelević”, kao i povjerioci Milan Vukčević i Radisav Janković. Za namirivanje oko 11 odsto njihovih priznatih potraživanja predviđeno je 2,19 miliona eura dobijenih od prodaje sedam katastarskih parcela.

Od 1,07 miliona eura, za koliko je prodata parcela od 13.000 kvadrata, namiriće se 7,63 odsto ukupnih potraživanja bivših radnika koje zastupa advokat Veselin Raspopović iz Danilovgrada, kao i Ilija Brnović i Slobodan Orović.

Prodajom 1.028 kvadrata zemljišta stečajna uprava prihodovala je 85.388 eura, od kojih će 74.588 eura podijeliti sedam bivših radnika koje zastupa advokat Novica Sekulović iz Podgorice, dok će ostatak biti rezervisan na računu stečajnog upravnika za troškove prodaje i njegovu nagradu.

Od parcele površine 62 kvadrata, koja je za 20.010 eura prodata Zetagradnji, namiriće se dio potraživanja tri bivša radnika koje zastupa advokatska kancelarija Ćupić iz Podgorice i jedan kojeg zastupa kancelarija Prelević. Njima će ukupno biti isplaćeno 14.408 eura, dok će ostatak biti iskorišten za troškove i Markovićevu nagradu.

Bivši radnici podgoričke fabrike ukupno potražuju 50 miliona eura po osnovu više sudskih presuda. Njima se, kako su ranije saopštavali, duguje u prosjeku po 30.000 eura za zarade i doprinose. Oni od 2009. godine protestima traže izvršenje sudskih presuda.

Stečaj je u “Radoje Dakić” otvoren 2016. godine, na zahtjev Poreske uprave, zbog duga od 10,7 miliona eura.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 426782


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja