exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Biznis

PV Informer | objavljeno: | izvor: Portal RTCG
Broj pregleda članka: 263

Rok za dokapitalizaciju Atlas banke 29. mart


Rok za dokapitalizaciju Atlas banke 29. mart

Otvorena dokapitalizacija Atlas banke, prodajom akcija ukupne vrijednosti 22 miliona eura, trebalo bi da bude završena narednog petka 29. marta .

U slučaju neuspjele dokapitalizacije, privremena uprava prvo će sačekati potvrdu Komisije za hartije od vrijednosti, a tek onda odlučiti o daljim koracima.

Savjet Centralne banke Crne Gore juče je razmatrao ovu temu na 42. sjednici kojom je predsjedavao guverner Radoje Žugić.

“Direktor Sektora za kontrolu banaka CBCG Dejan Vujačić upoznao je članove Savjeta sa najnovijim informacijama o stanju i kretanjima u ovoj banci, kao i aktivnostima privremene uprave. Savjet je ocijenio da privremena uprava na odgovaran i posvećen način upravlja aktivom i pasivom banke, u uslovima moratorijuma”, zaključak je članova ovog tijela.

Takođe su pozitivno ocijenili smanjenje nivoa garantovanih depozita klijenata Atlas banke sa 103 miliona, koliko su iznosili prilikom uvođenja privremene uprave 7. decembra, na 91 milion eura krajem januara, “jer se na taj način smanjuje i potencijalna obaveza Fonda za zaštitu depozita”

“Savjet će nastaviti da prati aktivnosti privremene uprave u Atlas banci, posebno u svijetlu činjenice da se približava istek roka za dokapitalizaciju”, precizirali su iz CBCG.

Privremena upravnica Tanja Terić, koju je imenovala CBCG, pozvala je 16. januara postojeće akcionare da dokapitalizuju ovu banku sa 22.000.080 eura na osnovu prava preče kupovine 88.710 običnih akcija pojedinačne nominalne vrijednosti od 248 eura.

Nakon što se niko od njih tokom 35 dana nije prijavio niti otkupio dionice, 7. marta je ozvaničena njihova otvorena prodaja.

Emisija je uspješna samo ako se tokom 20 dana izvrši upis i uplata za cjelokupan broj emitovanih akcija.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 465187


Sanovnik


Avalon ltd, pljevlja, crna gora, akcija, katalog, mart-april
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja