exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Biznis

PV Informer | objavljeno: | izvor: Vijesti.me
Broj pregleda članka: 135

Prodaja Marovićeve imovine odgođena za 20. maj


Prodaja Marovićeve imovine odgođena za 20. maj

Prodaja imovine odbjeglog i osuđenog bivšeg funkcionera DPS-a Svetozara Marovića odgođena je za 20. maj, jer Nikola Marović, jedan od suvlasnika oglašene imovine, a koji ima pravo preče kupovine, nije bio uredno obaviješten o jučerašnjoj prodaji u Podgorici.

Javna izvršiteljka Snežana Pavličić to je juče potvrdila “Vijestima”, kao i da je posredstvom njene kancelarije do sada, a u korist Opštine Budva, naplaćeno 2.352,16 eura od bivšeg funkcionera DPS-a blokadom dijela njegove penzije. Mjesečno mu se od penzije odbija 239,71 euro.

Od bivšeg visokog funkcionera DPS-a, na predlog Opštine Budva, donijeto je rješenje za naplatu ukupno 1.096.481 euro. Toliko je Marović dužan da plati zbog malverzacija u osam budvanskih korupcionaških afera.

Osim izvršiteljke iz Podgorice, još dva javna izvršitelja iz Budve i Kotora angažovana su za naplatu tog duga.

U postupku izvršenja, podgorička kancelarija donijela je prije mjesec novi zaključak o prodaji djelova imovine Marovića, u korist Opštine Budva, procijenjene vrijednosti 142.632 eura. Na prodaju će 20. maja ponovo biti i dva dijela parcela na Jazu od 1.013 i 589 kvadrata, gdje Marović ima pravo suvlasništva. Procijenjene vrijednosti su 73.819,2 i 40.994,4 eura.

Na prodaju će biti i nekoliko nekretnina u suvlasništvu u KO 27,8 hiljada eura.

Opština Budva je ranije od njegovog sina Miloša preuzela hektar zemlje u zaleđu plaže Jaz, za 225.000 eura ili upola nižem iznosu od procjene. Na taj način naplatili su dio sudske kazne, na koju se presudom Višeg suda obavezao njegov otac.

Marović je priznao da je šef kriminalne organizacije koja je oštetila budžet Budve za nekoliko desetina miliona eura.

Njegov sin Miloš nagodio se sa tužilaštvom pa mu je presuđeno da robija 12 mjeseci i državi vrati oko 385.000 eura.

Otac i sin već se više od dvije godine nalaze u Beogradu, iako ih Crna Gora potražuje zbog izdržavanja zatvorskih kazni.

Miloš Marović je u međuvremenu dobio srpsko državljanstvo i podnio zahtjev da robiju od 11 mjeseci služi u toj državi, u kućnom pritvoru. Svetozar se navodno liječi u Beogradu, a u Crnoj Gori ga čeka zatvorska kazna od četiri godine i devet mjeseci.

 
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 424491


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja