exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Drustvo

PV Informer | objavljeno: | izvor: RTCG
Broj pregleda članka: 949

Telemach od danas neće emitovati program RTS-a


Telemach od danas neće emitovati program RTS-a

Gledaoci u Crnoj Gori koji prate programe preko Total TV platforme i preko kablovskog operatora Telemach od danas neće moći da gledaju programe Radio televizije Srbije, saopštio je Telemah.

"United Grupa, u okviru koje posluje i Telemach, nije prihvatila visoke cijene koje je za korisnike u Crnoj Gori namijenio Telekom Srbija, a koji ima pravo da preprodaje program RTS-a zemljama u regionu.

Telekom Srbija stavio je tako zabranu na emitovanje programa RTS-a ukoliko operatori za svakog korisnika u Crnoj Gori ne plate iznos od 1 odnosno 1,2 eura mjesečno, što je čak 10 puta više nego za korisnike u Hrvatskoj i Sloveniji i 5 puta više nego za gledaoce RTS-a u BiH. To je ujedno i 20 puta viša cijena od cijena svih ostalih javnih servisa. Nejasan je razlog zašto je baš gledaocima u Crnoj Gori ponuđena najviša cijena u regionu za programe RTS-a", saopštio je Telemach.

"Čudi nas i što Telekom Srbije poredi RTS, srpski javni servis za koji su platili građani Srbije i čiji je sadržaj prirodno namijenjen prvenstveno građanima Srbije, sa kanalom Nova M koji je domaći komercijalni kanal sa nacionalnom frekvencijom i prvenstveno namijenjen građanima Crne Gore. Moramo da naglasimo da su emisije RTS-a vrlo često skremblovane u Crnoj Gori i gledaoci umjesto programa gledaju u zatamljen ekran", dodaje se u saopštenju.

Iz Telemacha su istakli da su, želeći da gledaocima omoguće najbolji program u Crnoj Gori, obezbijedili distribuciju kanala Nova M, "za koji smatramo da ima neuporedivo važniji sadržaj za gledaoce u našoj zemlji".

Nova M od prošle godine posluje u okviru United Grupe.

"Osim što je Nova M otkupila prava za Evroligu u kojoj smo mogli da gledamo i našu Budućnost, Nova M ima i prava na prenos svih utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu u kojima nastupa i fudbalska reprezentacije Crne Gore, kao i prava na prenose svih utakmica fudbalske reprezentacije Crne Gore u okviru Lige nacija i prava prenosa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Od aprila će građani u Crnoj Gori moći na televizji Nova M da gledaju i najbolji regionalni zabavni šou „Veče sa Ivanom Ivanovićem“, a za ljubitelje programa iz Srbije, na kanalu Nova S (nekadašnji TOP kanal) naći će se najbolji informativni program iz ove zemlje i najnovije serije i filmovi koji su već osvojili publiku u Srbiji", saopštio je Telamach.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 463352


Sanovnik


Avalon ltd, pljevlja, crna gora, akcija, katalog, mart-april
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja