exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Drustvo

PV Informer | objavljeno: | izvor: Vijesti.me
Broj pregleda članka: 132

Nijesu vjerovali da je trudna, sad je saslušavaju kao kriminalca


Nijesu vjerovali da je trudna, sad je saslušavaju kao kriminalca

Baranku Ivanu Mećikukić, koja je sredinom prošlog mjeseca protestovala u toj opštini zbog sječe čempresa u dvorištu Gimnazije, tužilaštvo sumnjiči za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršnjenju službene radnje u pokušaju. Njoj je 18. marta stigao poziv da dođe u barsko Osnovno državno tužilaštvo (ODT) 27. marta.

Mećikukić je “Vijestima” kazala da je šokirana pozivom tužilaštva. “Nijesu problem narkodileri, obračuni kriminalnih grupa, ubistva usred bijela dana, dizanje automobila u vazduh, već jedna majka, prosvjetni radnik, a prije svega, u tom trenutku trudnica, koju zakonski policija nije smjela da privodi...Pored svega, ja sam u pratnji policije odvedena u bolnicu jer mi nisu vjerovali da sam trudna, kao da sam okorjeli kriminalac, a ne majka i magistar engleskog jezika na birou rada 10 godina“, rekla je Mećikukić. Ona je ocijenila da je primjer kako se država odnosi prema intelektualcima, ženama, majkama i djeci.

Savjet za građansku kontrolu rada policije u februaru je utvrdio da u Baru reakcijom policije nije došlo do prekoračenja ovlašćenja. Ipak preporučili su “izradu smjernica za primjenu policijskih službenika prema trudnici, bolesnom, starom,...”.

“I prema licu za koje se opravdano pretpostavlja da bi se privođenjem bitno pogoršalo njegovo zdravlje”, saopštio je tada Savjet.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 463093


Sanovnik


Avalon ltd, pljevlja, crna gora, akcija, katalog, mart-april
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja