avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Drustvo

PV Informer | objavljeno: | izvor: Cdm
Broj pregleda članka: 382

Prijava protiv članova Rekre: Ljetovanja uplaćivali članovima koji nijesu u sindikatu


Prijava protiv članova Rekre: Ljetovanja uplaćivali članovima koji nijesu u sindikatu

Predsjednik Sindikata uprave i pravosuđa Nenad Rakočević podnio je krivičnu prijavu protiv predsjednice Odbora direktora Rekre doo društva Slavke Vučićević i članova odbora Mladena Šuškavčevića i Đorđa Mugoše jer je, kako tvrdi, ovo društvo uplaćivalo ljetovanja članovima koji nijesu u sindikatu.

Prijava je podnijeta i protiv izvršnog direktora Rekre Radula Miljanića i protiv Generalnog sekretara Saveza Sindikata Duška Zarubice.

Rakočević tvrdi da se Rekru se slivaju milionska sredstva iz Fonda za rekraciju i prevenciju radne invalidnosti čiji je vlasnik Savez Sindikata, a koji se puni od sredstava poslodavaca po osnovu Opšteg Kolektivnog Ugovora.

“Rekra je dužna da po osnovu propisa ugovara i dijeli pansione za ljetovanja i banjska liječenja samo sindikalnim organizacijama članicama Saveza Sindikata koima su poslodavci uplatili sredstva. Međutim ove godine, a može se pretpostaviti i u prošlosti  mjesta su unaprijed prije nego su uplaćena dijeljena sindikatima koji nisu članovi Saveza Sindikata, a čak su dijeljena i firmama i ustanovama koje nemaju ni sindikalnu organizovast radnika. Dakle u pitanju je veliki obim postupanja mimo postavljenih propisa, a sve se svodi na novac , odnosno na što veće uplate novca od strane poslodavaca”, tvrdi Rakočević.

Rakočević tvrdi da je kao član Odbora direktora tražio kroz bezbroj dopisa i zahtjeva da mu dostave podatke na primjer ko je sve uplatio novac, kome su sve  dijeljena mjesta za odmor i rehabilitaciju.

“Tražio sam jedan banalan podatak kolike su visine zarada direktora Rekre i njenih zaposlenih, a na sve to nikada nisam dobio odgovor , odnosno namjerno nisu htjeli da mi dostave tražene informacije. Sve navedeno navodi na sumnjuu da je poslovanje Rekre doo jedno veliko zamršeno i krajnje sumljivo interesno klupko koje istažni organi Crne Gore su dužni da ispitaju i razmrse”, dodaje on.

Prema njegovim riječima, način poslovanja i donošenje navedenih odluka direktno nanosi štetu Savezu Sindikata, to jest članovima Saveza i njegovim zaposlenim.

“Da se pod krovom ove sindikalne centrale dešavaju krajnje sumljive stvari navodi i poslovanje Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju, gdje je Savez jedan od osnivača i vlasnik oko 46 odsto akcija. Traženi zahtjev od Glavnog odbora SSCG da nam između ostalog dostave podatke ko je sve od sindikalnih funkcionera i aktivista dobio stanove, koliko duguju  novca za stanove, kao i informaciju kome je sve Savez uplatio ili donirao učešće, rukovodstvo Fonda je odbilo da dostavi pozivajući se na Zakon o zaštiti podataka. Međutim, iako je Savez  jedan od osnivača i dioničara, te  iako po Zakonu o slobodnom pristupu informacija svi građani Crne Gore na to imaju pravo, a ne samo Savez, do traženih informacija je izgleda nemoguće doći”, poručuju Rakočević.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 534773


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja