exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Drustvo

PV Informer | objavljeno: | izvor: Cdm
Broj pregleda članka: 369

Upis u vrtiće počinje sjutra


Upis u vrtiće počinje sjutra

Upis u predškolske ustanove počeće sjutra, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete. .

Direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje Arijana Nikolić-Vučinić, rekla je da je procedura upisa jednostavna, te da za djecu koja obnavljaju upis nije potrebna dodatna dokumentacija, dok je za djecu koja se upisuju prvi put u predškolsku ustanovu neophodno pribaviti izvod iz matične knjige rođenih.

“Za djecu koja su već pohađala preškolsku ustanovu upis se obnavlja u samoj vaspitnoj jedinici koju pohađa i nije potrebna nikakva dodatna dokumentacija. Roditelji koji prvi put upisuju dijete u vrtić, u obavezi su da u vaspitnu jedinicu koju odredi uprava vrtića donesu izvod iz matične knjige rođenih djeteta, popune prijavu i potpišu ugovor”, objasnila je ona.

Ona je istakla da interesovanje roditelja za uključivanjem djece u rano i predškolsko vaspitanje i obrazovanje kontinuirano raste, kao posljedica opsežnih kampanja koje je Ministarstvo prosvjete u saradnji sa partnerima sprovodilo prethodnih godina.

Podsjetila je da je u prošloj godini preko 21.000 djece pohađala predškolsko vaspitanje i obrazovanje. S obzirom na to da se broj iz godine u godinu uvećava, te da je obuhvat porastao sa nešto preko 50 odsto na 70 odsto, prema njenim riječima, ove godine očekuje se još veći upis djece.

“Ministarstvo će i ove godine sprovesti kampanju s ciljem povećenja broja djece u predškolskom obrazovanju, a ona će biti fokusirana na opštine gdje je stopa upisa niža”, najavila je Nikolić-Vučinić.

Ona je podsjetila da Ministarstvo prosvjete ulaže značajne napore da se riješi problem prebukiranosti vrtića. Samo u posljednje dvije godine otvoreno je 1500 novih mjesta za mališane u vrtićima širom Crne Gore.

Kada je riječ o drugim gradovima, ove godine počinje da se gradi vrtić u Pljevljima. Gradiće se vrtići u Rožajama, Herceg Novom i Ulcinju, i svi su u različitim fazama.

Osim toga, planirani su vrtići u Beranama, Bijelom Polju, Baru i Plavu. Takođe, očekuju su obimne rekonstrukcije vrtića u Kotoru i dva u Podgorici.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 427172


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja