exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Drustvo

PV Informer | objavljeno: | izvor: Kolektiv.me
Broj pregleda članka: 181

BRAT Safeta Kalića tuži DRŽAVU: Zbog štete na "hameru" traži 21.000 EURA


BRAT Safeta Kalića tuži DRŽAVU: Zbog štete na "hameru" traži 21.000 EURA

Pravni zastupnici Rožajca Mersudina Kalića, brata kontroverznog biznismena Safeta Kalića, precizirali su juče tužbeni zahtjev koji su podnijeli protiv države tražići naknadu štete za vozilo „hamer”.

Kako je utvrdio vještak, dok je bilo u vlasništu države, na tom vozilu je nastala šteta u iznosu od 20.930,36 eura, pa Kalićevi zastupnici od dražve traže taj iznos.

Vještak je ranije sačinio nalaz i mišljenje u kojem je naveo visinu štete koja je nastala na vozilu, ali je nakon primjedbi zastupnika interesa države uradio dopunu nalaza i mišljenja.

U Osnovnom sudu u Podgorici juče je održano ročište po tužbi Kalića protiv države, a zastupnik države imao je primjedbe i na dopunu nalaza. Ipak, nije tražio da se sačini novo vještačenje.

Nakon toga su stranke u sporu iznijele završne riječi. Zastupnik Kalića je tražio da sud u potpunosti usvoji tužbeni zahtjev, dok je zaštitnik interesa države predložio suprotno rješenje.

Sudija Dijana Rovčanin presudu će donijeti u zakonskom roku od mjesec dana.

Sporno vozilo zbog kojeg je podnesena tužba država je oduzela kada je protiv Safeta Kalića, njegove supruge Amine i brata Mersudina pokrenut postupak zbog sumnje da su počinili krivično djelo pranje novca. Vozilo je u vlasništvu države bilo pet godina. Na osnovu zakonske odredbe o ustupanju privremeno oduzete imovine u humanitarne svrhe, vozilo je bilo ustupljeno na korišćenje Specijalnoj antiterorističkoj jedinici (SAJ). Službenici te jedinice su koristili Kalićevo vozilo i prilikom razbijanja protesta u oktobr u 2015.godine.

Vještak Goran Čarapić je u nalazu naveo da je materijalna šteta na vozilu procijenjena na 4.877 eura, a da visina amortizacije iznosi 16.053 eura.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 436262


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja