exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Hronika

PV Informer | objavljeno: | izvor: Fos media
Broj pregleda članka: 220

Prijavljeno 185 ugrožavanja saobraćaja, za pola godine ukradeno 338 tegova od po 25 kg


Prijavljeno 185 ugrožavanja saobraćaja, za pola godine ukradeno 338 tegova od po 25 kg

Sektor za istrage nesreća i ozbiljnih nezgoda vazduhoplova dobio je lani 149 prijava ugrožavanja sigurnosti vazduhoplovnih operacija, dok su u željezničkom saobraćaju registrovana 32 događaja koji su procijenjeni kao nesreća ili ozbiljna nezgoda, a u pomorskom zabilježene su tri nesreće i jedan incident.

Ovo su podaci za prošlu godinu iz izvještaja Nacionalne komisije za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda vazduhoplova, vanrednih događaja koji ugrožavaju bezbjednost željezničkog saobraćaja i pomorskih nezgoda i nesreća, prenosi Pobjeda.

U vazduhoplovnom saobraćaju, kako je precizirano, lani se desila jedna nesreća i to 15. septembra na sletištu Bečići kada su u fazi slijetanja poginuli pilot paraglajdera i putnica.

Lani se u vazduhoplovnom saobraćaju desila i jedna vanredna situacija i to 19. decembra, kada je došlo do potpunog otkazivanja motora tokom leta na avionu tipa „cesna 172“. Pilot je, kako je istaknuto, uspješno sletio na pistu podgoričkog aerodroma bez posljedica, a istraga je u toku.

U željezničkom saobraćaju lani je bilo više vanrednih događaja, od čega je tri puta došlo do iskliznuća voza iz šina (sva tri puta u stanici u Podgorici), jednom je kamenovan voz, a jednom se desilo i presijecanje skretnice (u stanici Podgorica).

Odrona na pruzi bilo je prošle godine dva, od čega je u jednom slučaju (28. novembra kada se desio odron između stanica Danilovgrad i Spuž) došlo do petodnevnog prekida saobraćaja na dijelu pruge od Nikšića do Podgorice.

Zbog prekida rada kontaktne mreže lani je, kako je precizirano, bilo 13 vanrednih situacija mahom zbog oštećenja pantografa (uređaja na vozu koji lokomotivu povezuje sa kontaktnom mrežom), oštećenja kontaktne mreže, havarije, ali i nestanka napona u njoj.

"Na dijelu pruge Podgorica – Bar, kao i na dijelu pruge Podgorica – Nikšić od 30. jula do 12. decembra ukradeno je 338 komada zateznih tegova kontaktne mreže, čija je masa po tegu 25 kilograma. Do danas nijedan slučaj nije procesuiran. Svaka krađa prouzrokuje oštećenja na kontaktnoj mreži, kao i oštećenja pantografa vučnih vozila i kašnjenja putničkih i teretnih vozila", upozorili su iz Komisije.

Na putnim prelazima preko željezničkih pruga lani su se desile četiri saobraćajne nezgode, a u svakoj od njih krivi su bili vozači automobila koji nijesu poštovali drumsku signalizaciju, kao ni signalizaciju na uređajima ovih putnih prelaza koja je davala signalne i svjetlosne znake zabrane prolaska drumskih vozila preko pruge.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 424512


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja