avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: Vijesti
Broj pregleda članka: 2671

Advokatica negira da je varala ljude


Advokatica negira da je varala ljude

Advokatica iz Pljevalja Zorica Novaković kazala je juče da nije počinila produženo krivično djelo prevara i falsifikovanje isprava.

Ona je to izjavila u Osnovnom sudu u Bijelom Polju, pred kojim je odlučila da se brani ćutanjem, što je činila i tokom istrage.

Prema optužnici, Novakovićeva je od 2013. do 2017. godine naplatila lažne troškove države u više od 20 predmeta.

Objašnjava se da je ona, javnim izvršiteljima sa područja Opštine Pljevlja, uz upotrebu falsifikovanih punomoćja, podnosila više predloga za izvršenje presuda u kojima je dužnik država.

Optužnica tu advokaticu i bivšu sutkinju Osnovnog suda u Pljevljima tereti da je u periodu od 2013. do 2017. godine, u namjeri da sebi pribavi imovinsku korist, lažno prikazivala da nisu pravosnažne i izvršne sudske presude i rješenja Osnovnog suda u Pljevljima, koje su već jednom pravosnažno izvršene...

“Pa je kao advokat i punomoćnik izvršnih povjerilaca podnosila nove predloge za dozvolu izvršenja javnim izvršiteljima u Pljevljima i Osnovnom sudu u Podgorici. Advokatica je napravila lažne isprave - punomćja u kojima je navela da je kao advokat ovlašćena da zastupa izvršne povjerioce - vlastodavce, te da od protivne strane primi novčane iznose u njihovu korist, potpisujući lično u njihovo ime, u namjeri da lažne isprave prikaže kao prave”, navodi se u opužnici Osnovnog tužilaštva u Bijelom Polju.

Dodaje se da je, potom, lažne isprave i punomoćja i upotrijebila kao prava, prilažući ih uz ponovno podnesene prijave za dozvolu izvšenja, dovodeći u zabludu javne izvršitelje Snežanu Begović i Miloša Drobnjaka, te izvršne sudije Osnonog suda u Podgorici: “Da na štetu budžeta Crne Gore, donesu nova rješenja o izvršenju na osnovu kojih su okrivljenoj iz budžetskih sredstava na njen račun isplaćena novčana sredstva u ukupnom iznosu od 159.342.34 eura kod Prve banke Crne Gore i 1.291.60 eura kod Crnogorske komercijalne banke”.

Suđenje se nastavlja 23. aprila, saslušanjem svjedoka.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 583297


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja