avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: PV Informer
Broj pregleda članka: 2051

Burno u sudnici na sudjenju pljevljaku Emiru Sarvanu


Burno u sudnici na sudjenju pljevljaku Emiru Sarvanu

Danas je u maloj sudnici Višeg suda u Podgorici nastavljeno suđenje Emiru Sarvanu zbog ubistva njegove tetke Durije Pojatić, 30. oktobra 2017. godine u Podgorici. Na današnjem sudjenju Sarvan je trebao da iznese svoju odbranu.

Nakon čitanja optužnice, Sarvan je izjavio da nije kriv i da navodi iz nje nijesu tačni. Prema optužnici VDT-a, Sarvan je 30. 10. 2017. na svirep način sa umišljajem ubio svoju tetku Duriju Pojatić tako što je udarao kutlačom, nogama, a iako je ona pružala otpor, on je navodno uspio da je savlada nakon čega joj je držao zapušena usta i nos rukama. Pojatić je preminula na kraju od gušenja, a prema ranijim navodima iz istrage sumnja se da je motiv za ubistvo novac.

Na današnjem suđenju okrivljeni je uporno ponavljao da mu trebaju još dva mjeseca da se spremi i "sabere" iako je na njegov zahtijev pretres odgađan još od jula, Zbog toga što vijeće sudije Vesne Moštrokol nije udovoljilo njegovom zahtijevu on je zatražio njihovo izuzeće što je nakon kraće pauze odbijeno.

Kako piše Antena M, za vrijeme pauze Sarvan je stigao i da se sukobi sa svojim braniocem Damirom Dadom Lekićem koji je saopštio da mu otkazuje punomoćje, jer je sa njim prosto nemoguće bilo uspostaviti adekvatnu komunikaciju.

Sarvan je, uprkos svemu, ostao dosljedan u tome da danas neće da iznese odbranu iako je rekao da će u cjelosti ispričati šta se desilo kobnog dana. Ipak, decidno se izjasnio da neće ni da se brani ćutanjem.

"Imam ja još neka dva advokata sa kojima sam u komunikaciji, oni su sa sjevera, pa ne mogu da dođu dok se snijeg ne otopi. Hoću da se pretres odloži za još dva mjeseca da bih stigao da se spremim", rekao je Sarvan nakon čega je sudija Moštrokol pojasnila da je ovo ko zna koji advokat koji mu je otkazao punomoćje i da ona u spisima predmeta nema evidenciju o tome da je u kontaktu sa drugim advokatima sa sjevera, a da svakako ne postupak ne može da stoji na čekanju "dok se snijeg ne otopi".

Današnjem pretresu pristupio je svjedok Kenan Begić koji je rekao da ga je na dan ubistva pozvala Durijina prijateljica Kaja koja je rekla da stoji pred vratima više od sat i da joj Durija ne otvara.

Nakon što je Begić donio ključ zajedno su zatekli prizor u stanu gdje je bio i okrivljeni Sarvan kom je svjedok, kako tvrdi, rekao da ne ide iz stana dok ne dođe policija. Begić je kontaktirao istražitelje i rekao šta je zatekao, dok je prijateljica Kaja pozvala hitnu pomoć. Begić je pojasnio da nije pomjerao tijelo svoje ujne Durije Pojatić već da je samo pokušao da joj opipa puls, a kada je došla policija okrenuli su je i vidjeli rane i modrice po licu i vratu.

"Durija je prema Emiru bila najbolja, sve mu je živo pomagala, brinula se za njega. Saznao sam dan ranije da je negdje prije bio agresivan, ali ona nama to nije htjela da kaže. I jednom kad je pozvala policiju kasnije se čak i kajala... Ona je njemu bila maksimalno naklonjena i nikad se nije neprimjereno ponašala", naveo je svjedok.

Vještak neuropsihijatar Stanko Milić u svom nalazu je naveo da je Sarvan procesno sposoban i da može da prati tok postupka, te da bi jedino usljed pada koncentracije trebalo da napravi pauze po potrebi.

Sljedeći pretres zakazan je za 26. mart u 8 sati
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 583299


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja