avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: Dan
Broj pregleda članka: 1813

Mugoša preduhitrio Đačića i stopirao plate


Mugoša preduhitrio Đačića i stopirao plate

Poreska uprava Crne Gore blokirala je račun Opštine Pljevlja na iznos od 93 hiljade eura. Kako smo saznali u lokalnoj upravi blokada računa je uslijedila kako bi se naplatila ranija potraživanja po osnovu duga za poreze i doprinose. Nezvanično smo doznali da se u lokalnoj upravi radio obračun kako bi se isplatila neto zarada za mart i dok su zaposleni čekali da im na račun legne martovska plata ili da se to desi u ponedjeljak 1. aprila, blokadom opštinskog računa isplata plate je odložena do daljnjeg. U lokalnoj upravi nam je rečeno da će sadašnja blokada biti brzo prevaziđena, ali smo nezvanično doznali da postoji strah da će nova blokada računa uslijediti 14. aprila, ukoliko se do tada isplati neto plata za mart, odnosno ukoliko se ne plate porezi i doprinosi. Nova taktika Poreske uprave da se blokira račun kako bi se onemogućila isplata zarada bez plaćanja poreza i doprinosa juče se u Pljevljima tumačila različito. U lokalnoj upravi su se mogle čuti tvrdnje da Poreska uprava kreće u naplatu ranijih dugova ali i da postoji mogućnost da se Miomir M. Mugoša, direktor Poreske uprave, sveti predsjedniku Opštine Pljevlja Mirku Đačiću, koji mu je nedavno podnio krivičnu prijavu zbog nesavjesnog rada u slučaju naplate koncesija od strane „Vektre Jakić” na pljevaljske šume.

Podsjetimo, Đačić se zalagao da Poreska uprava naplati koncesije na šume od „Vektre Jakić” a pošto od koncesija pljevaljskoj lokalnoj upravi pripada sedamdeset odsto novca, da se taj novac iskoristi za plaćanje poreza i doprinosa. Predlog Đačića nije prihvaćen, pa je Đačić posegao za podnošenje krivične prijave protiv Miomira M. Mugoše.

- Očigledno da će zbog ličnih interesa, prebacivanja odgovornosti i nesuglasica direktora Poreske uprave i predsjednika Opštine Pljevlja ispaštati zaposleni, ali i opštinski budžet. I dalje Poreska uprava nije dala odgovor na pitanje zbog čega je tolerisala dugovanje Vektre Jakić po osnovu koncesionih naknada? Takođe, Đačić nije objasnio građanima zbog čega nije preduzeo adekvatnije mjere naplate potraživanja Opštine i zašto je podnio krivičnu prijavu tek onda kada je sve bilo gotovo, odnosno zašto nije reagovao kada je naplata bila moguća. Sada greške Poreske uprave i predsjednika Opštine plaćaju građani i zaposleni. Zašto nisu naplaćeni milioni od Dragana Brkovića, odgovor treba da daju i Mugoša i Đačić. To je osnovno pitanje koje zanima građane - ističe šef odborničkog kluba Demokrata Nikola Rovčanin.

Blokada svakog mjeseca

Od početka godine lokalna uprava je nastavila praksu da isplaćuje plate bez doprinosa. Poreska uprava je 14. februara prvi put blokirala račun opštine i naplatila 103 hiljade eura za poreze i doprinose na ime isplaćene plate za januar. Direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša saopštio da će se takve blokade vršiti svakog mjeseca. On je kazao da je iz Egalizacionog fonda oko 240 hiljada eura svakog 15. u mjesecu na računu opštine i da će se od tog iznosa uzimati za doprinose. On je poručio da Poreska uprava neće stalno držati u blokadi račun opštine Pljevlja.

Sada je sasvim jasno da je Poreska uprava na čelu sa Miomirom M. Mugošom spriječila Đačića da isplati martovsku platu bez doprinosa.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 583268


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja