exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: Dan
Broj pregleda članka: 1775

Ugovor raskinut slijedi blokada žiro računa


Ugovor raskinut slijedi blokada žiro računa

Poreska uprava Crne Gore raskinula je ugovor o reprogramu duga po osnovu poreza i doprinosa na zarade, sa pljevaljskim preduzećem „Čistoća”. Kako „Dan” nezvanično saznaje naredne sedmice, najvjerovatnije već u ponedjeljak, Poreska uprava će blokirati račun ovog preduzeća na iznos od milion i 200 hiljada eura. Direktor preduzeća Čistoća, Saša Ječmenica juče je potvrdio da je ugovor o reprogramu duga raskinut u petak.

- Tačno je da je u petak raskinut ugovor o reprogramu duga, ali ne znam da li će biti blokade računa, kao i na koji iznos ako dođe do blokade - rekao je Ječmenica i nije želio da ulazi u detaljniju priču, tvrdeći da se nalazi u velikom poslu i da ne može da daje šira objašnjenja.

Na naše pitanje da li je zaposlenima u preduzeću „Čistoći” isplaćena januarska plata bez uplate doprinosa, Ječmenica je odgovorio „u toku je isplata zarada”.

- Jedan dio zarada je isplaćen, a narednih dana će biti isplaćen i ostatak - kazao je Ječmenica.

Na vijest da je raskinut ugovor između Poreske uprave i „Čistoće” iz opštinskog odbora Demokratske Crne Gore saopštili su da je veoma teška situacija i bi lokalna vlast trebala na ozbiljniji način da razmotri stanje i nađe moguća rješenje.

- Ono što je u poslednjih nekoliko dana uznemirilo pljevaljsku javnost je eventualna blokada računa preduzeća „Čistoća” koje predstavlja najjače lokalno preduzeće, jer ima najviše prihoda. Ako imamo u vidu da je ovo lokalno preduzeće najrentabilnije, možemo samo zamisliti šta se tek može desiti sa ostalim poput Komunalnih usluga ili Agencije za stambeno poslovanje - kaže odbornik Demokrata Bojan Krvavac uz pojašnjenje da je u aktuelnoj situaciji najzanimljivija činjenica da Opština Pljevlja duguje „Čistoći” oko milion eura.

- Dakle, ukoliko Opština izmiri dugovanje prema Čistoći, dolazimo do zaključka da je ovo lokalno preduzeće u relativno dobroj situaciji. Međutim, dugovanja Opštine iznose preko 18 miliona. Ukoliko pratimo trag dugovanja, takođe nailazimo na činjenicu da tajkunska „Vektra Jakić“ Opštini Pljevlja duguje preko šest miliona eura, kojoj je račun u blokadi skoro tri godine - kaže Krvavac uz napomenu da bi najbolje bilo da se počne sa vrćanjem dugova, ali da to nije realno očekivati, jer je „Vektra Jakić“ u opštoj finansijskoj blokadi.

- Međutim, naplatiti nešto od Vektre Jakić lakše je reći nego učiniti - zaključuje Krvavac.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 426785


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja