avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: PV Informer
Broj pregleda članka: 1644

Саопштење информативне службе ОО Нове српске демократије Пљевља


Саопштење информативне службе ОО Нове српске демократије Пљевља

На X сједници Скупштине општине Пљевља, одборник Нове српске демократије - Милан Мијо Лекић рекао је следеће:

Оваква политичка ситуација у нашем граду и наредне изреке „историја се понавља“ и „ништа се не догађа што није било“ најбоље говоре да је свака народна изрека света и тачна.

Овакво политичко стање у нашој општини најбоље осликава почетне мајске дане 1941.године, када је њемачки осми оклопни дивизион ушао у Пљевља, Њемци окупирали Пљевља, смијенили предсједника општине Богдана Ненадића и среског начелника Павла Ђуровића, успоставили усташку власт, поставили Ибрахима Чавкушића, среског начелника и Мухамеда Бајровића за предсједника општине.

Један дио муслиманског народа означен у историјографији као муслиманска реакција вјерујући усташкој пропаганди да су муслимани цвијеће хрватског народа са одушевљењем је подржао усташку власт и заклињали су се на вјерност поглавнику такозване НДХ Анту Павелићу.

Данас у Пљевљима имамо пресликано стање из маја  1941. године. Пљевља су окупирана али, истина, од домаћих Њемаца, од подгоричке ДПС хоботнице више него од Њемаца и усташа 1941. године.

Њемци су окупирали Пљевља тако што су смијенили среског начелника и предсједника општине а ови домаћи подгорички ДПС окупатори у Пљевљима постављају: предсједника општине, начелника полиције, предсједника суда, основног државног тужиоца, директоре: Опште Болнице, Дома Здравља, Дома за Старе, бироа рада, Рудника угља, Термоелектране, Управе за шуме, одлучују ко ће газдовати Пљеваљским шумама, са рудама олова и цинка.

Имамо локални ДПС који се понаша исто као што се понашала муслиманска реакција. Са одушевљењем, због ситних интереса и привилегија, подржавају окупацију Пљеваља и заклињу се на вјерност поглавнику ДПС хоботнице - Милу Ђукановићу.

Умјесто Мухамеда Бајровића имамо Мервана Авдовића који ће, сигуран сам слиједити политику Мухамеда Бајровића.

Ви, господо из ДПС-а, предлажете да Скупштина да овлашћење Мервану Авдовићу  да обавља функцију предсједника општине. Човјеку који, да је Црна Гора правна држава која поштује своје законе, не би могао ни да се нађе на бирачком списку, не би могао бирати нити би могао бити биран на било коју функцију а камоли на прву функцију у општини.

- Мерван Авдовић је добровољно стекао босанско држављанство, налази се на бирачком списку у Сарајеву и он би по сили Закона о црногорском држављанству, по члану 24 став 2 требало да изгуби црногорско.

- Ви предлажете човјека који је доказани националиста, слободно могу рећи и шовиниста. Мерван Авдовић је још 2015. године, када је био директор Средње стручне школе, скинуо слике Вука Караџића и Његоша и побацао у контејнер.

- Мерван Авдовић је истјерао из ССШ магистра Бојана Струњаша, и не само да га је истјерао, већ га је и прогањао по подручним основним школама само зато што је Србин.

- Мерван Авдовић је матурантима позивао полицију само зато што су пјевали српске пјесме.

- Мерван Авдовић је као директор ђачке задруге забранио коришћење свињског меса у ресторану Милет башта а истовремено у просторије истог смјестио Бошњачки национални савез.

- предлажете човјека који је вршио злоупотребе службеног положаја: Мерван Авдовић је водио на платном списку просвјете више од 20 људи који се никада нису појавили на послу.

Ви данас ни једне ријечи о оставци или смјени Мирка Ђачића послије онолико хвалоспјева о њему и његовом добром раду на оној скупштини када смо водили расправу о његовом разријешењу.

Да је ДПС у Пљевљима политичка организација која води рачуна о интересима грађана Пљеваља, ако има ишта истинито од онога што се прича из којих је разлога Ђачић поднио оставку, и да има имало политичког морала не да не би давао предлог за овлашћење обављања функције предсједника општине већ би првенствено сви локални функционери ДПС-а поднијели оставке а посланици ДПС-а из Пљеваља напустили парламент.

Поштовани грађани, ови људи који сједе у овим ДПС клупама због својих ситних интереса и привилегија радиће против интереса Пљеваља све док их својим гласовима не спријечите.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 548510


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja