avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: tvpljevlja.me
Broj pregleda članka: 265

Danas je godišnjica velikog požara koji je uništio prostorije RTPV


Danas je godišnjica velikog požara koji je uništio prostorije RTPV

Danas se navršilo godinu dana od velikog požara koji je u potpunosti uništio prostorije RTPV i načinio veliku materijalnu štetu na zgradi.

Kada je prije tačno godinu dana u jutarnjim satima odjeknula vijest da je veliki požar zahvatio zgradu društvenih dijelatnosti i prostorije RTPV koje su se nalazile u njoj, malo ko je ostao ravnodušan. Požar koji je za pljevaljske prilike bio jedan od najvećih ikad u gradskom jezgru, u momentu je odnio kompletnu imovinu RTPV od arhive, opreme, studija pa sve do radnih knjižica i amdinstrativnih papira. Na svu sreću, odlična intervencija Službe zaštite i spasavanja spriječila je širenje vatre a ljudskih žrtava niti eventualnih povrijeda vatrogasaca nije bilo.

U tim mjesecima  RTPV bio je na ivici opstanka a požar je, činilo se, bio poslednji i završni čin. Ipak uslijedila je nevjerovatna solidarnost pa je ovaj medij, kao Feniks iz pepela, ponovo počeo da radi i emituje program. Već sjutradan u Akademskom centru održan je sastanak sa predsjednikom opštine Pljevlja Mirkom Đačićem, na kojem je jasno rečeno da RTPV mora da postoji i da građani Pljevalja to zaslužuju. Sve informacije tada su se postavljale na portal TVPLJEVLJA.ME dok je malo kasnije počelo i emitovanje Hronike Pljevalja na A1 televiziji. Pored toga novinarski desk je uredno i svakodnevno slao priloge drugim redakcijama koje su ih emitovale pa blagovremeno informisanje RTPV o svim važnim dešavanjima u gradu nije izostalo ni u tim za Televiziju Pljevlja teškim danima.

Pored opštine Pljevlja pomoć je pružila i Vlada CG i mnogobrojne državne i lokalne institucije. Zatim veliki privredni subjekti, državni mediji, uspješne kompanije, mala i srednja preduzeća, privatnici, pojedinci i mnogi drugi a održano je i donatosrko veče u Milet bašti sa ciljem prikupljanja sredstava za obnovu RTPV.

Malo po malo nakon tačno godinu dana, RTPV se vratila staroj programskoj šemi sa kompletno novom i savremenom televizijskom tehnologijom. Visok nivo kvaliteta slike i tona, odliično opremljen i televizijski i radijski studio, uz mnogo drugih mogućnosti, samo su neke od karakteristika koje sada krase jednu od najsavremenijih lokalnih TV stanica u Crnoj Gori pa i regionu.

Dakle svakodnevno pored Hronike Pljevalja i Jutarnjeg programa Pljevljaci mogu pratiti detaljne priče i razne emisjie o pljevaljskom životu, lokalnoj samoupravi, pljevaljskom sportu i kulturi, uspješnim Pljevljacima, pljevaljskoj mladosti odnosno školski program i program za djecu predškolskog uzrasta. Tu su i emisije otvorenog tipa u kojim stručnjaci i pojedinci iz raznih društvenih oblasti mogu debatovati o važnim i krucijalnim temama za ovaj grad koji polako ali sigurno svi napuštaju. RTPV takođe često prati i uspješne Pljevljake koji stvaraju van svog rodnog grada a vrlo bitan segment u programu RTPV je i pljevaljsko selo i poljoprivreda.

Problema ima i dalje ali ono što je najbitnije postavljena je vrlo dobra platforma za kvalitetan i normalan rad RTPV.

U ovom kratkom osvrtu na godinu dana od požara koji je uništio prostorije RTPV, treba apsolutno uputiti iskrenu i veliku zahvalnost svim ljudima koji su pomogli. Bez te podrške RTPV danas ne bi postojala.

U narednim danima i emisijama još ćemo govoriti o godišnjici rada RTPV u novim prostorijama i sa savremenom tehnologijom.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 548389


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja