avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: Vijesti
Broj pregleda članka: 476

Do Bosne i dalje putem sa bezbroj rupa


Do Bosne i dalje putem sa bezbroj rupa

Radovi na rekonstrukciji dionice regionalnog puta Pljevlja-Metaljka još nijesu počeli, iako je iz Uprave za saobraćaj i Opštine najavljivano da će s poslom krenuti čim to vremenske prilike dozvole.

Put prema Čajniču je jedan od najgorih u državi i odavno ga je trebalo rekonstruisati, zbog velikog broja krivina, rupa i ulegnuća na asfaltu. Ovim putem svakodnevno prolazi veliki broj vozila i putnika koji putuju u neki od gradova u BiH, a među njima je i veliki broj studenata koji se školuju u Sarajevu ili drugim gradovima u BiH.

Još prije tri godine iz Direkcije za saobraćaj najavljivali su njegovu rekonstrukciju, ali do danas ništa nije urađeno.

Posebno rizične tačke su na dionicama puta na prilazu mjestu Baljenovac, dijelu puta preko planine Kovač, kao i lokacije Karovića poljana i Metaljka. Uprava za saobraćaj 7. maja potpisala je ugovor sa preduzećem Crnagoraput o rekonstrukciji dionice puta Pljevlja-Krće u dužini od oko 19 kilometara, a vrijednost radova je oko 12,1 milion eura.

Savjetnik u Upravi za saobraćaj Miodrag Bakrač je rekao da će radovi na ovoj dionici početi nakon dobijanja građevinske dozvole od Ministarstva održivog razvoja i turizma. Vjeruje da će taj posao biti završen do kraja mjeseca, čime bi se, ističe Bakrač, stekli uslovi da se otpočne sa izvođenjem radova.

“Zaključen je ugovor sa izvođačem radova, kao i firmom koja će nadzirati izvođenje radova a proglašen je i javni interes za eksproprijaciju nepokretnosti. Očekujemo da radovi otpočnu krajem juna”, rekao je Bakrač.

Bakrač je kazao da će nakon završetka rekonstrukcije sadašnja dionica puta do Krća biti kraća za oko 2,4 kilometra, jer će doći do promjene trase puta na mjestima sa puno krivina.

Projekat podrazumijeva proširenje puta na dvije trake ukupne širine 6,6 metara i računskom brzinom od 50 kilometara na čas.

Rekonstrukcija ove dionice puta prema ugovoru trajaće godinu i po.

Bakrač je kazao da je u toku izrada tehničke dokumentacije za drugu fazu radova od Krća do graničnog prelaza Metaljka u dužini od oko 18 kilometara, koja bi se radila nakon okončanja radova na prvoj dionici puta.

Ove sedmice nastavak radova na putu do Bijelog Polja

Bakrač tvrdi da će radovi na izgradnji regionalnog puta Pljevlja - Bijelo Polje, dionice od sela Vrulja do Mijakovića, početi naredne sedmice jer su stvoreni svi zakonski preduslovi. Direkcija za saobraćaj ranije je potpisala ugovor sa firmom Tehnoput-MNE o izgradnji ove dionice puta do uključenja na regionalni put Pljevlja-Đurđevića Tara u selu Mijakovići u dužini od oko 7,5 kilometara. Izgradnjom puta značajno bi se poboljšala saobraćajna povezanost Pljevalja sa Bijelim Poljem i drugim gradovima na sjeveru Crne Gore. Ranije je rekonstruisana i dionica puta od Slijepač mosta do Vrulje. Vrijednost radova je 8,69 miliona eura a prema ugovoru izvođač radove treba da završi za 365 dana.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 586739


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja