exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: Vijesti
Broj pregleda članka: 1492

Većina članova PZP Pljevlja napušta partiju: Partija, pretvorena u retrogradnu, nacionalnu i euroskeptičnu


Većina članova PZP Pljevlja napušta partiju: Partija, pretvorena u retrogradnu, nacionalnu i euroskeptičnu

Član Opštinskog odbora (OO) Pokreta za promjene (PzP) Pljevlja Radan Raičević saopštio je danas da zbog dijametralnih ideoloških stavova u odnosu na rukovodstvo partije, OO PzP Pljevlja, izuzev par članova, rodbinski i prijateljski bliskih predsjedniku partije, prestaje svoje djelovanje kroz PzP.

"Od osnivanja Demokratskoga fronta, PzP je počeo da gubi svoj identitet da bi se danas našao u situaciji da postoji samo formalno, a djeluje kao ispostava koalicionog partnera. Svi napori u cilju njegovoga očuvanja i vraćanja na pravi politički put bili su uzaludni. Moderna, građanska, proevropski orijentisana partija pretvorena je u retrogradnu, nacionalnu i evroskeptičnu. Na dugogodišnje sugerisanje, ne samo iz Pljevalja, da partija nije ravnopravna i da gubi svoj identitet, te da bi zbog toga trebalo napustiti koaliciju, odgovor je uvijek bivao isti, da sad nije vrijeme. Za kalkulantsku politiku očigledno vazda jeste, jer se djelovanje DF-a od samoproglašavanja za jedinu pravu opoziciju, svelo isključivo na taj projekat, koji će obezbijediti dovoljan broj mandata i neće ugroziti vlast. Da ne bi ostalo prostora za spočitavanje šovinizma, srbofobije i sl. što je osnovni adut većini rukovodstva DF-a, apelujem na "ugrožene" prosrpski orijentisane građane da razmisle, koja njihova "ugrožena prava" su im oslobodili oni koji ih predstavljaju za sve vrijeme svoga političkoga djelovanja? Stiče se utisak da vas pokušavaju izolovati i naelektrisati, zarad lakše manipulacije i sticanja ličnih i partijskih benefita", istakao je Raičević.

On je dodao da namjerno ili ne, DF, svaki put kada nezadovoljstvo građana kulminira, kao što je slučaj sa protestima koji su u toku (a i sa onim "pravim" 2015.) zabaci nacionalističku udicu.

"Što dovede do podjela i gubljenja fokusa na ono što je osnovni preduslov promjene sistema, a to su pošteni izbori, koji su nam u ovom trenutku svima jedini cilj i nakon kojih se zbog svega navedenog ne pronalazimo u politici koju zagovara DF. Svoj doprinos u borbi protiv režima nastavićemo kao građanski aktivisti i nesebično podržati svaki vid otpora istom a svima onima koji ostaju u "Pokretu" želimo sreću u daljem radu", zaključio je Raičević.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 424521


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja