exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: Dan
Broj pregleda članka: 1288

Hoće da utvrde ko radi na crno


Hoće da utvrde ko radi na crno

IZ MREŽE NVO SJEVERA SAOPŠTILI DA VRŠE KONTROLU OPŠTINSKOG REGISTRA PRIVREDNIKA

Iz Mreže nevladinih organizacija sjevera upozoravaju da je pljevaljskim privrednicima izuzetno teško da posluju, te da su česte kontrole Poreske uprave čiji inspektori zaobilaze politički podobne privrednike, posebno one koja rade na crno.

- Takva praksa došla je do izražaja poslednjih dana, jer je iz Poreske uprave saopšteno da će inspektori sa sjevera već od 15. maja krenuti na rad na primorje i sada svakodnevno kontrolišu pljevaljske privrednike. Na udaru su, prema našim istraživanjima, politički nepodobni privrednici, jer se kontrole ne vrše kod onih privrednika koji su politički zaštićeni. U Poreskoj upravi očigledno imaju plan koji se mora ispuniti, bez obzira u kojoj će se mjeri napraviti neprilike privrednicima. U potpunosti je zloupotrebljen sistem „Budi odgovoran”, jer se inspektori Poreske uprave pozivaju na to da postoje anonimne prijave građana protiv privrednika. Postoje osnovane sumnje da poreski inspektori rade u sadejstvu sa aktivistima vladajuće partije, kako bi ugrozili pojedine privrednike koji u Pljevljima sve teže posluju. Imamo saznanja da pojedini inspektori koriste i usluge lica koja rade na crno - navode iz Mreže NVO sjever i dodaju da oni poslednjih dana kontrolišu opštinske registre privrednika, kako bi na terenu utvrdili ko nije registrovan za neku djelatnost, a bavi se njome.

- Provjerićemo i podatke da li je tačno da pojedini inspektori i inspektorke Poreske uprave idu na frizuru kod neregistrovanih frizera - navodi se u saopštenju Mreže NVO sjevera uz napomenu da će o svemu obavijestiti javnost.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 424452


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja