exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: PV INFORMER
Broj pregleda članka: 378

Javni poziv za podršku za nabavku mehanizacije, priključaka i opreme u funkciji primarne proizvodnje za 2019. godinu


Javni poziv za podršku za nabavku mehanizacije, priključaka i opreme u funkciji primarne proizvodnje za 2019. godinu

Poljoprivredni proizvođači i ove godine imaju mogućnost da dobiju bespovratnu podršku za nabavku mehanizacije u funkciji unapređenja primarne proizvodnje. 

Javni poziv za dodjelu podrške za nabavku mehanizacije, priključaka i opreme za 2019. godinu objavljen je danas. Zainteresovani poljoprivredni proizvođači kroz ovu mjeru mogu ostvariti bespovratnu podršku u iznosu do 50% vrijednosti investicije, maksimalno do 2.500,00€ po podnesenom zahtjevu. 

Korisnici podrške kroz ovaj javni poziv mogu biti fizička ili pravna lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, iz sektora stočarstva, krmnog bilja, vinogradarstva, voćarstva, maslinarstva, zatim ratarstva, povrtarstva i ljekovitog bilja. Podržava se kupovina jednoosovinskih pogonskih mašina, kao što su motokultivatori, motokosačice i priključci za ove mašine. Podržava se i nabavka priključaka za dvoosovinske mašine, kao što su traktorske kosačice, plugovi, freze, tanjirače, drljače, sjetvospremači, sijačice, sadilice, rasipači mineralnog đubriva, rasturači stajnjaka, prskalice, berači, vadilice, prikolice i slično.

Podsjećamo da je podrška proizvođačima prilikom nabavke mehanizacije uvedena 2017. godine kao posebna mjera u agrobudžetu, sa ciljem da im se omogući da pod značajno povoljnim uslovima nabave mehanizaciju, a da ostale javne pozive za podršku iskoriste za investicije u druge segmente unapređenja proizvodnje, kao što su kupovina stoke, sadnica, modernizacija proizvodnje i druge u funkciji rasta proizvodnje, unapređenja standarda i konkuretnosti. Opravdanost uvođenja ove mjere pokazala se kroz dosadašnje izuzetno veliko interesovanje poljoprivrednih proizvođača, što je rezultiralo i da se javni pozivi, zbog utroška opredijeljenih sredstava, zatvore mnogo ranije nego što je bilo predviđeno. 

Ovogodišnjim javnim pozivom za dodjelu podrške za nabavku mehanizacije definisano je da proizvođači mogu dostavljati zahtjeve do 20. aprila 2019. godine. Poziv će biti zaključen u slučaju da ukupna visina podrške, na osnovu pristiglih zahtjeva poljoprivrednika, pređe budžetom planirani iznos. 

O načinu realizacije poziva i detaljnijim uslovima za dobijanje ove vrste podrške zainteresovani se mogu informisati na sajtu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, regionalnim centrima odjeljenja za savjetodavne poslove, kao i direktno putem telefona: 020/482-176.

PR Služba Ministrarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 463374


Sanovnik


Avalon ltd, pljevlja, crna gora, akcija, katalog, mart-april
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja