exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Politika

PV Informer | objavljeno: | izvor: Cdm
Broj pregleda članka: 334

DF odgovorio na Sporazum o budućnosti: Protesti da, uslovljavanje ne


DF odgovorio na Sporazum o budućnosti: Protesti da, uslovljavanje ne

Demokratski front nagovijestio je da neće potpisati sporazum koji su opozicionim partijama proslijedili predstavnici pokreta “97.000 odupri se“. Ovaj politički savez smatra da je zadatak protesta da se njima izvrši neizdrživ pritisak na predsjednika Mila Đukanovića i premijera Duška Markovića kako bi podnijeli ostavke, pa ističu da je pad režima preduslov za bilo kakvu priču o tehničkoj ili drugoj vladi kao i njenom sastavu.

“Dakle, ne smijemo sebi dozvoliti ”da spremamo ražanj dok je zec još u šumi”, jasni su u DF-u.

Ovaj politički savez kaže da podržava svaki vid vaninstitucionalne i institucionalne demokratske borbe koja će rezultirati smjenom režima i stvaranjem uslova za fer i demokratske izbore.

“Ali da bi se došlo do realizacije tog cilja, prvo je neophodno izvršiti snažan pritisak na režim, a ne unaprijed dijeliti ministarske fotelje i kolače vlasti po imaginarnim principima jedne trećine. Posebno ako imamo u vidu izjavu Đukanovića da mu ne pada na pamet da podnese ostavku, a u istom tonu je odgovorio i Marković na premijerskom satu”, kazali su u DF-u.

Podsjećaju da su izašli iz parlamenta jer su imali snažno uvjeravanje da, ako Milo Đukanović i Duško Marković ne podnesu ostavke do 15.marta, neće biti razilaženja demonstranata dok se ne ispune zahtjevi.

“Međutim, od toga zahtjeva se naprasno odustalo, zbog navodnih informacija koje je neko od organizatora dobio iz određenih bezbjednosnih struktura. Dakle, opozicija je povukla potez, napustila parlament, a organizator, zbog “dojave” iz tužilaštva i ANB, ne ispunjava obećanje koje je dao i građanima i opoziciji. Tako danas imamo nonsens da je opozicija jedno mjesto političke borbe protiv korumpiranog režima prepustila DPS-u, i to na osnovu informacija koje je plasirao sami DPS”, navode u DF-u.

Takođe, apostrofiraju činjenicu da su jedini politički savez koji je od 2015. godine organizovao preko 150 javnih okupljanja na kojima su tražili ostavke Mila Đukanovića, Duška Markovića, čelnih ljudi u pravosuđu, i stvaranje tehničke (prelazne vlade) koja bi na principu kopremijera i koministara organizovala sveopšte izbore.

“Zato još jednom, kroz infrastrukturnu i logističku podršku, iskazujemo spremnost da snažno podržimo nastavak protesta koji će biti isključivo usmjereni na traženje ostavki Milu Đukanoviću i Dušku Markoviću i formiranje Tehničke vlade, a ne na uslovljavanje opozicionih subjekata koji su svoj opozicioni kapacitet dokazali kroz beskompromisnu borbu protiv režima zbog koje se protiv lidera i funkcionera DF vode montirani sudski procesi”, poručuju u DF-u.

Prema njihovim riječima, režim u obračunu sa DF-om “koristi svu snagu svog aparata, zarobljenog pravosuđa, tajne policije i organizovanog kriminala, ali nije uspio ni za milimetar da nas obeshrabri u borbi za slobodnu Crnu Goru, i tu neće biti povlačenja”.

“Zbog te borbe neprestane i terora koji preživljavamo godinama, zbog hiljada naših pristalica koji nas podržavaju i takođe trpe progon, mi nećemo popustiti pod bilo kakvim pritiscima, niti režima niti nekih drugih koji imaju namjeru da eventualne osuđujuće presude liderima DF iskoriste za obračun sa našim političkim savezom”, navode u DF-u.

Poručuju svima da im je bolje da te ideje odmah izbiju sebi iz glave.

“Meta ovih protesta treba da bude kriminalni režim, a ne opozicija. Vjerujemo da danas u Crnoj Gori ne postoji nijedan opoziciono nastrojeni građanin koji nije svjestan činjenice da najveću zaslugu za početak protesta ima afera “Koverta“ koju je lansirao čovjek iz srca režima, i koji je, svidjelo se to nekom ili ne, u stvari bio okidač kojim je otpočelo masovno okupljanje građana”, kazali su oni.

Zato su za proteste.

“Zato smo mišljenja da snažno treba podržati ideju da u subotu okupljeni građani prošetaju do “ničije kuće” na Gorici i uvjere se kako je Milo Đukanović uspio klasičnom korupcijom da sagradi vilu koja je veća i od zgrade Skupštine i zgrade Vlade. Taj potez bi svakako dao novi, neophodan, impuls protestima i njihovoj dinamici”, poručuju u ovom političkom savezu.

“Sporazum o budućnosti” prihvatljiv je za Demokrate, URA-u i Crnogorsku partiju.

U SDP-u i Ujedinjenoj Crnoj Gori su saopštili da bi ovaj dokumenat trebalo razmotriti na sastanku predstavnika opozicionih parlamentarnih političkih partija i nezavisnih poslanika sa organizatorima protesta.

SNP će se ugledati na druge opozicione partije- ako svi prihvate i oni će, a Demos će odlučiti do subote.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 463051


Sanovnik


Avalon ltd, pljevlja, crna gora, akcija, katalog, mart-april
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja