avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Politika

PV Informer | objavljeno: | izvor: Portal RTCG
Broj pregleda članka: 236

Politizuju izgradnju malih hidroelektrana


Politizuju izgradnju malih hidroelektrana

Vlada Crne Gore do sada nije konstatovala nijednu zloupotrebu u procesu davanja koncesija za izgradnju malih hidroelektrana, saopštio je premijer Duško Marković i poručio da se to važno pitanje politizuje.

Ministarstvo ekonomije je, juče dobilo od Vlade nalog da preispita svu dokumentaciju u vezi sa postojećim ugovorima u vezi sa mHE, a Vlada neće davati nove koncesije za mHE.

Marković je kazao da su dosadašnje koncesije i izgradnja mHE dali značajne doprinose našem energetskom bilansu. Navodi da Vlada pažljivo prati i prigovore građana i procjenjuje da li su oni utemeljeni.

"To je odluka odgovorne vlade, zbog toga smo juče još jednom dali nalog Ministarstvu ekonomije da još jednom pogleda svaki papir i da vidimo da li je tu napravljen neki propust, koji bi nam dao osnova da definišemo svoj pristup”, kazao je Marković.

On je naveo da Vlada u ovom slučaju, pored odgovornog odnosa prema svakom prigovoru građana registruje i politizaciju tog, kako je kazao, veoma važnog pitanja.

“Vidimo opozicione lidere i predstavnike političkih stranaka, kojih nema u Parlamentu, osim kada treba da uzmu svoju zaradu, ali su veoma prisutni na tim skupovima od Plava, Andrijevice, pa sve do Bukovice”, kazao je Marković.

Premijer kaže i da Vlada prvenstveno vodi računa o prigovorima građana.

“Ako sva dokumentacija bude validna, a vjerujem da je validna, Vlada će uvažiti interese mještana, gdje je planirana gradnja mHE možemo se opredjeliti, iz razloga cjelishodnosti, da to ne radimo, ali da napravimo štetu koncesionaru, jer država mora da ispunjava svoje ugovorne obaveze. Ne radi se o kampanji nego o odgovornom pristupu onome što su upozorenja građana koja dobijamo”, zaključio je Marković.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 548527


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja