exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Sport

PV Informer | objavljeno: | izvor: AntenaM
Broj pregleda članka: 328

Budućnost traži da se finalna serija poništi: Obavijestićemo i Euroligu!


Budućnost traži da se finalna serija poništi: Obavijestićemo i Euroligu!

Iz košarkaškog kluba Budućnost Voli oglasili su se večeras novim saopštenjem nakon nevjerovatnih scena u petoj utakmici finalne serije sa Crvenom zvezdom u Beogradu. Saopštenje prenosimo u cjelosti.

"Snimci prije početka i tokom posljednje finalne utakmice plej-ofa ABA Lige, koji su obišli region, jasno su pokazali da zbog napada domaćih navijača na igrače KK „Bududćnost VOLI“ , nijesu postojali uslovi za normalno odigravanje te utakmice.  

KK „Budućnost VOLI“ će se obratiti Skupštini tj. klubovima koji su članovi i vlasnici ABA Lige sa jasnim zahtjevom da se finalna serija ovogodišnjeg takmičenja poništi. Dodatno, biće upućen zahtjev da se u periodu do početka nove sezone usvoje nove propozicije ABA Lige koje će propisati drastične kazne za sve one klubove koji na svojim utakmicama dozvole i dijelić onoga što je KK „Crvena Zvezda MTS“ na posljednjoj utakmici priredila svom sportskom rivalu KK „Budućnost VOLI“. Nova pravila takmičenja bi morala eliminisati situacije u kojima igrači tokom utakmice, umjesto o vrhunskim sportskim rezultatima, razmišljaju o svojoj ličnoj bezbjednosti.

Kako je na toj utakmici, između ostalog, eskaliralo rasističko i nacionalističko navijanje domaćih navijača, dužni smo da o svim detaljima cijele finalne serije obavijestimo i Euroligu. 

Jedini cilj ovakvog postupanja je da se košarkaška ABA Liga kao regionalno takmičenja sačuva i da i ponovo bude primjer svim predstavnicima sportova u regionu koji pokušavaju da formiraju regionalne lige.

I na kraju dužni smo odgovoriti i na jedno od pitanja koje se u javnosti često postavlja još od samog početka utakmice. Zašto je donesena odluka da se igrači vrate na teren i da se utakmica odigra?. 

U razgovorima koje su, nakon napada navijača na naše igrače, sa predstavnicima ABA Lige imali predstavnici našeg kluba koji su bili u “Pioniru”, jasno je predočeno da ukoliko ne izadjemo  na teren i odigramo utakmicu ista će biti registrovana službenim rezultatom u korist KK “Crvena Zvezda MTS” i da će našem klubu biti izrečena ozbiljna kazna.

Nakon napada i povratka igrača u svlačionicu, u prostoru ispred svlačionice napadnut je zamjenik direktora našeg kluba (što je i evidentirano od strane delegate) , tako da su naši igrači i stručni štab očekivali da će napad uslijediti i u samoj svlačionici. Glavni sudija utakmice je došao u svlačionicu i saopštio da će ukoliko se ne izadje na teren u sljedećih pet minuta, beogradski klub biti proglašen pobjednikom , a istu informaciju su predsjedniku našeg kluba u telefonskim razgovorima saopštili i Predsjednik ABA Lige Igor Dodik i direktor ABA Lige Kresimir Novosel.

Očigledno je da su predstavnici ABA Lige, sudije i delegat u potpunosti podlegli pritisku navijača i rukovodstva KK “Crvena Zvezda MTS” i da su oni jednako kao i naši igrači i stručni štab bili uplašeni za svoju bezbjednost. U takvoj situaciji procijenjeno je da je bolje da odigramo utakmicu i da se nasi igrači bezbjedno vrate u Podgoricu. Očigledno da bi svaki drugi scenario doveo do eskalacije nemilih događaja u Hali “Pionir” i ugrozio njihovu bezbjednost. Pored ovoga razlog za odigravanje utakmice je bio i u vođenju računa o dostajanstvu i tradiciji kluba i potrebi za  afirmacijom viteških principa u košarci i sportu uopšte, pa je uprava našeg kluba donijela odluku da umjesto gubitka službenim rezultatom ekipa odigra utakmicu", stoji u saopštenju kluba.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 424502


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja