exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Svijet

PV Informer | objavljeno: | izvor: Klix.ba
Broj pregleda članka: 185

Objavljen snimak hapšenja masovnog ubice Brentona Tarranta na Novom Zelandu


Objavljen snimak hapšenja masovnog ubice Brentona Tarranta na Novom Zelandu

U krvavom pohodu terorista u dvije novozelandske džamije u Christchurchu ubijeno je 49 osoba, a teško ranjeno oko 20. Australac Brenton Tarrant, koji je uživo prenosio napad na džamiju Al Noor na društvenim mrežama, uhapšen je odmah nakon napada.

Policija je spriječila još jedan napad koji je planirao u drugom gradu. CBS San Francsico objavio je snimak njegovog hapšenja. On se u trenutku kada ga je opkolila policija nalazio u vozilu na kojem su pronađene dvije eksplozivne naprave.

"Čuli smo ljude kako vrište i plaču. Vidio sam ljude koji leže krvavi", rekao je jedan od svjedoka masovnog ubistva koji je okarakterisan kao teroristički napad.

Vlasti su saopćile kako su uklonile Tarrantove profile na društvenim mrežama, kao i video njegovog krvavog pohoda. Također, uklanjaju sve račune i postove u kojima se pruža podrška i upućuju molitve za uhapšene teroriste.

Četiri osobe, tri muškarca i jedna žena uhapšeni su zbog ova dva napada. Uoči napada Tarrant je objavio manifest na 72 stranice u kojem je opisao kako je inspirisan norveškim masovnim ubicom Andersom Breivikom te da je prvobitno planirao napad na Dunedin džamiju, ali se kasnije predomislio.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 426786


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja