avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Svijet

PV Informer | objavljeno: | izvor: portal Analitika
Broj pregleda članka: 215

Žrtve obrađivale hašiš vrijedan 200.000 eura


Žrtve obrađivale hašiš vrijedan 200.000 eura

U stanu u kojem su 13. maja ove godine ubijeni crnogorski državljani Darko Mijović i Nikola Jovanović, u njemačkom gradu Frost, pronađeno je 20 kilograma hašiša koji je bio u procesu obrade, ukupne tržišne vrijednosti preko 200.000 eura.

Kako prenosi njemački portal “Berliner Morgenpost”, osim droge policija je pronašla i opremu i hemikalije koje se koriste tokom procesa obrade hašiša, kao i sasušene stabljike marihuane, zbog čega se sumnja da je stan bio “fabrika” za proizvodnju hašiša.

Upravo zbog ove činjenice njemačka policija sve više usmjerava svoju istragu i prema kriminalnim grupama za koje se zna da se bave distribucijom narkotika u ovom regionu, jer sumnjaju da je motiv napada možda bio prevlast oko teritorije.

Njemački istražitelji, međutim, još se nijesu javno obratili i iznijeli detalje istrage, uz izgovor da je u njihovom interesu da se što manje pojedinosti u vezi sa napadom nađe u javnosti, kako se ne bi ometala istraga.

Kako navodi ovaj portal, policija traga za automobilom u kojem je bilo više osoba, najmanje tri, a koje je primijećeno u urbanom području grada Frost nešto poslije 03 časa izjutra 13. maja, vrijeme u kojem je, kako se pretpostavlja, izvršen napad.

Nakon napada, kako ističe njemački portal, teško ranjeni državljanin Srbije Miloš Vesković uspio je da stigne do susjedne kuće nakon čega je alarmirana policija.

On je hitno prebačen u bolnicu, spasilačkim helikopterom, gdje je i dalje u teškom stanju i pod policijskom prismotrom. Prema navodima portala, Federalni ured kriminalističke policije (BKA) već duže vrijeme tragao je za Veskovićem koji u policijskom dosijeu se karakteriše kao “naoružani nasilnik” i “pripadnika OK grupe”

Mijović i Jovanović ubijeni su tokom spavanja, a u toj pucnjavi, ranjeni su i Podgoričanin Miloš Pavićević i državljanin Srbije Miloš Vesković, koji je porijeklom takođe iz Crne Gore. Sumnja se da je upravo Vesković bio meta napada.

Istražitelji su u šumi nedaleko od mjesta napada pronašli više komada oružja sa prigušivačima. Kako prenose njemački mediji, oružje, koje je najvjerovatnije korišteno prilikom likvidacije, pronađeno je nakon što je policiji dojavljeno da je u šumi podmetnut požar. Policija je na licu mjesta, osim oružja pronašla i djelove garderobe i maske, što ukazuje da su napadači paljenjem pokušali da sakriju tragove.

Crnogorski državljani su praćeni duže vrijeme i napadači su precizno znali u kom stanu se nalaze. Stan u kojem su se krili pripada jednom stanovniku Berlina, ali on je policiji ispričao da je kuća neuseljiva i napuštena, te da nikom nije rentirao stan.

Da su žrtve praćene potvrđuje i izjava jednog od mještana koji je policiji ispričao da su automobili berlinskih registarskih tablica, često viđani noću kako patroliraju pored kuće u kojoj se dogodilo ubistvo.

Kako izvještava njemački portal “Markische Allgemeine Zeitung”, jedan od ubijenih je navodno bio doušnik Savezne kancelarije kriminalističke policije Njemačke, zbog čega je upravo ova policija preuzela istragu.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 548493


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja