avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
biznis

PV Informer | objavljeno: | izvor: Portal RTCG
Broj pregleda članka: 253

Veliki poreski obveznici duguju 34,5 miliona


Veliki poreski obveznici duguju 34,5 miliona

Ukupan dug velikih poreskih obveznika, kojih trenutno ima 254, iznosi 34,5 miliona eura, pokazuju podaci Poreske uprave koji se odnose na kraj prošle godine.

„Od ukupnog duga, 71 odsto odnosi se na tri ključna velika poreska obveznika u državnom vlasništvu - Montenegro Airlines (MA) sa dugom od 19,8 miliona eura, Željeznički prevoz sa 4,3 miliona duga i Montecargo sa 455,3 hiljade eura duga, što je ukupno 24,5 miliona“, navodi se u izvještaju o radu PU.

Dan piše da je u izvješštau navedeno da menadžerski tim sektora za velike poreske obveznike nije u mogućnosti da preduzima mjere kod te tri kompanije zbog njihovog strateškog značaja, kao i da se odluke u vezi sa njima moraju donijeti na većem nivou Ministarstva finansija i Vlade.

Realan dug bez kamate, kada se izuzmu tri državne kompnije, kao i tehnički problemi IT iznosi 9,97 miliona EUR i odnosi se na 14 velikih poreskih obveznika ili 5,9 odsto.

Od navedenog broja velikih poreskih obveznika sedam su sa ozbiljnim rizikom i u kontinuitetu se vode kao dužnici ne samo po osnovu neblagovremenog plaćanja tekućih obaveza, već i u dijelu neblagovremenog podnošenja poreskih prijava, kao i zbog neblagovremenog izmirivanja rata po reprogramu.

„Zbog starosti i visine duga, neophodno je utvrditi adekvatne mjere naplate, jer se radi o poreskim obveznicima koji imaju značajnu imovinu. Preostalih sedam velikih poreskih obveznike imaju kratkoročan dug i nijesu rizični sa aspekta starosti duga“, navodi se u izvještaju.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 526976


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja