avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
biznis

PV Informer | objavljeno: | izvor: AntenaM
Broj pregleda članka: 558

Za nepoštovanje neradne nedjelje kazne od hiljadu do deset hiljada eura


Za nepoštovanje neradne nedjelje kazne od hiljadu do deset hiljada eura

Namjera uvođenja neradne nedjelje u prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o Unutrašnjoj trgovini neće ugroziti poslovanje poslodavaca, saopštila je Biljana Jakić iz Ministarstva ekonomije.

„Promet se neće ugroziti već će se prenijeti na ostale dane kojima se obavlja trgovina. Kad pričamo o poslovanju treba se vezati na sistemski zakon o radu koji je propisao da zaposleni ima pravo na sedmični odmor koji se koristi nedjeljom“, kazala je Jakić.

Poslodavci koji su preko privredne komore inicirali uvođenje neradne nedjelje smatraju, kako je kazala Jakić, da će na taj način biti bolja produktivnost radnika.

„Predlagač ovog zakona, Vlada Crne Gore, uvrstila je taj član u zakon o unutrašnjoj trgovini i na taj način je, samo ono što je u zakonu o radu, precizirala u odnosu da priroda posla i organizacija rada u sektoru trgovine ne zahtjeva rad nedjeljom“, kazala je Jakić.

Jakić dodaje da je vlada u odnosu na neradnu nedjelju uvela izuzetke.

„Namjera je bila da damo mogućnost da rade oni poslodavci čijim radom bi se štitio javni interes. Zakonom su precizirani prodajni objekti i druga poslovna mjesta koja mogu raditi“.

Na koji način će kontrolisati da li neko poštuje zakon ili ne Jakić je odgovorila:

„Utvrdili smo koje su to mjere i radnje koje će nadležna inspekcija sprovoditi u slučaju da poslodavci rade nedjeljom. To će biti zatvaranje tih objekata dok je neradna nedjelja kao i kaznene odredbe u rasponu od hiljadu do 10.000 eura“.

Zakon je u skupštinskoj proceduri, zaključila je Jakić.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 586662


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja