exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
biznis

PV Informer | objavljeno: | izvor: Portal RTCG
Broj pregleda članka: 102

Vlada emituje državne obvaznice na domaćem tržištu


Vlada emituje državne obvaznice na domaćem tržištu

Vlada će se ove godine zadužiti na domaćem tržištu i to emisijom obveznica u vrijednosti od 190 miliona eura.

Kako je kazao generalni direktor Direktorata za državi trezor Dragan Darmanović, Vlada je usvojila dvije odluke o emisiji državnih obveznica na domaćem tržištu.

"Prva je u iznosu od 140 miliona eura na 5 godina otplate i kamatnom stopom od 3 odsto a druga je od 50 miliona na period otplate od 7 godina i kamatnom stopom od 3,5 odsto", precizirao je Darmanović.

Za razliku od prethodnih godina gdje je nominalna vrijednost obveznica oznosila 10.000 eura, nominalna vrijednost ovih biće 1.000 eura.

"U Vladi smo smatrali da će ona na ovaj način biti mnogo prihvatljivija za građane i da će oni u većom mjeri učestvovati u emisiji obveznica nego ranije", kazao je Darmanović.

Na ovaj način država će obezbijediti sredstva za budžet za 2019. godinu na domaćem tržištu i u isto vijeme uticati na aktiviranje domaćeg tržišta kapitala i trgovinu hartijama od vrijednosti.

 
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 427141


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja