exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
biznis

PV Informer | objavljeno: | izvor: Portal RTCG
Broj pregleda članka: 220

POTPISAN SPORAZUM Roming od 1. jula jeftiniji 27 odsto


POTPISAN SPORAZUM Roming od 1. jula jeftiniji 27 odsto

Regionalni sporazum o romingu, koji će od 1. jula omogućiti znatno niže cijene rominga u zemljama Zapadnog Balkana, potpisan je Digitalnom samitu ZB u Beogradu.

Sporazum su potpisali predstavnici zapadnobalkanske šestorke, a ispred Crne Gore to je učinila ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Naime, predviđeno je da cijene rominga u prvoj fazi od 1. jula budu smanjene za 27 odsto, dok se od 1. jula 2021. godine očekuje potpuno ukidanje rominga za Zapadni Balkan.

CIJena rominga sa Albanijom biće umanjena za čak 85 odsto, budući da Albanija do sada nije bila dIo sporazuma koji su 2014. godine potpisale Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i BiH.

Održavanje Digitalnog samita inicirano je višegodišnjim akcionim planom za regionalnu ekonomsku saradnju u okviru Berlinskog procesa, inicijative čiji je cilj unapređenje regionalne saradnje, a prvi takav skup održan je prošle godine u Skoplju.

U okviru Digitalnog samita u Beogradu biće organizovan ministarski panel, na kojem će ministri razgovarati o putu Zapadnog Balkana u oblasti digitalizacije i implementacije ciljeva Digitalne agende za Zapadni Balkan.

Tokom Drugog digitalnog samita biće potpisan i Sporazum između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Srbije - o uzajamnom priznavanju usluga certifikovanja za elektronske transakcije, koje se pružaju u Crnoj Gori i kvalifikovanih usluga od povjerenja, koje se pružaju u Republici Srbiji.

Samit okuplja oko 3.000 učesnika iz 30 ekonomija Zapadnog Balkana, Evrope i svijeta.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 427943


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja