exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
biznis

PV Informer | objavljeno: | izvor: Kolektiv.me
Broj pregleda članka: 88

Izgradnja AUTO PUTA: Naknadni radovi za samo tri stavke prešli 80 MILIONA EURA


Izgradnja AUTO PUTA: Naknadni radovi za samo tri stavke prešli 80 MILIONA EURA

Naknadni radovi na dionici auto-puta već su, za samo tri stavke, prešli 80 miliona eura iako su iz Vlade prije samo par mjeseci obećavali da će sve “zaboravljeno” biti izgrađeno u okviru te sume, koja predstavlja 10 odsto vrijednosti iz prvog ugovora.

Vlada je preksinoć usvojila novi aneks ugovora sa kineskim izvođačem CRBC da vodovodnu mrežu izgradi za 14,2 miliona eura. Prethodno je sa istim izvođačem ugovorena gradnja prve faze petlje Smokovac od 30,5 miliona eura, kao i sa Monteputom da elektromrežu izgradi za 38,2 miliona. Tako da sadašnja dodatna cifra za “naknadne i nepredviđene radove” iznosi 82,9 miliona eura. Ostale je do se dogovori izagradnja prilaznih puteva na ostalim petljama, rekonstrukcija i proširenje puta Mateševo - Kolašin, a moguće i još neki radovi na petlji Smokovac. Ovi preostali radovi mogli bi koštati još oko 30-tak miliona.

Time će ova dionica umjesto prije pet godina najavljenih 809 miliona, koštati 920 do 930 miliona eura. Sa kamatamo i kursnim razlikama konačna cijena 42,5 kilometara biće oko 1,3 milijarde.

Problem sa ovom dionicom auto-puta nastali su zbog loše pripremljenosti projekat, što je već prve godine tvrdio CRBC a sada to priznaje i Vlada jer je aneksom odustala da od izvođača naplati penale za kašnjenje od 17 mjeseci jer je njovi rok pomjeren sa 10. maja 2019. na 30. septembar 2020. godine.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 427143


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja