exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
biznis

PV Informer | objavljeno: | izvor: Analitika
Broj pregleda članka: 219

Sjutra potpisivanje sporazuma o smanjenju cijena rominga


Sjutra potpisivanje sporazuma o smanjenju cijena rominga

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić sjutra će u Beogradu, u okviru Drugog digitalnog samita zemalja Zapadnog Balkana, u ime Vlade Crne Gore potpisati Sporazum o smanjenju cijena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama u regionu Zapadnog Balkana.

Sporazum će potpisati ministri resornih ministarstava Republike Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Republike Kosova, Republike Sjeverne Makedonije i Republike Srbije.

Drugi digitalni samit otvoriće predsjednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, evropska komesarka za digitalnu ekonomiju i društvo, Marija Gabrijel, i generalni sekretar Međunarodne unije za telekomunikacije, Houlin Đao.

Održavanje Digitalnog samita inicirano je višegodišnjim akcionim planom za regionalnu ekonomsku saradnju u okviru Berlinskog procesa, inicijative čiji je cilj unapređenje regionalne saradnje, a prvi takav skup održan je prošle godine u Skoplju.

U okviru Digitalnog samita u Beogradu biće organizovan ministarski panel, na kojem će ministri razgovarati o putu Zapadnog Balkana u oblasti digitalizacije i implementacije ciljeva Digitalne agende za Zapadni Balkan.

Tokom Drugog digitalnog samita biće potpisan i Sporazum između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Srbije - o uzajamnom priznavanju usluga certifikovanja za elektronske transakcije, koje se pružaju u Crnoj Gori i kvalifikovanih usluga od povjerenja, koje se pružaju u Republici Srbiji.

Tokom Samita biće organizovane brojne diskusije, okrugli stolovi i sastanci na temu digitalizacije i regionalne saradnje, a četiri glavna panela su na temu: Digitalne vještine, Povjerenje i bezbjednost, Mreže i usluge digitalnog okruženja, Digitalna ekonomija.

Samit će okupiti oko 3.000 učesnika iz 30 ekonomija Zapadnog Balkana, Evrope i svijeta.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 427999


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja