exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
biznis

PV Informer | objavljeno: | izvor: portal Standard
Broj pregleda članka: 150

Porez niži za sve hotele


Porez niži za sve hotele

Skupštinski Odbor za ekonomiju juče je prihvatio amandman kojim je predviđeno da stopa poreza na nepokretnosti može biti umanjena za sve ugostiteljske objekte sa tri zvjezdice do 15 odsto, četiri zvjezdice do 30 odsto, a preko četiri zvjezdice do 70 odsto.

Predstavnica predlagača poslanica Jovanka Laličić je objasnila da se stopa umanjuje bez obzira gdje je hotel, jer je brisana odrednica da je “u zoni prioritetnog turističkog lokaliteta”, koju je kritikovala opozicija.

Boris Mugoša (SD) je kazao da norme o smanjenju poreske stope nijesu imperativne već se daje mogućnost opštinama da same odluče da li će stimulisati ili ne ugostiteljske objekte. Predsjednik odbora Predrag Sekulić (DPS) je kazao da veliki broj hotela visoke kategorije nema nikakvih olakšica jer su opštine ocijenile da ih ne treba dati.

Raško Konjević (SDP) je bio uzdržan prilikom glasanja i objasnio da bi podržao zakon ukoliko bi se formirala radna grupa koja bi predložila eliminisanje diskriminacije kod Zakona o PDV.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 427152


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja