exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
biznis

PV Informer | objavljeno: | izvor: Portal RTCG
Broj pregleda članka: 113

PODACI ZA 2018. Neto dobit Instituta 55.000 eura


PODACI ZA 2018.  Neto dobit Instituta 55.000 eura

Institut "Simo Milošević" završio je prošlu godinu sa neto dobitkom od 54,51 hiljadu eura, što je 1,6 puta više u odnosu na 2017.

Poslovni prihodi kompanije su, prema izvještaju o poslovanju objavljenom na sajtu Montenegroberze, na kraju decembra bili 6,3 odsto viši i iznosili su 11,2 miliona eura.

Poslovni rashodi Instituta porasli su 8,4 odsto na 10,77 miliona eura, od čega se najviše odnosilo na troškove zarada, naknada i ostale lične rashode, 5,92 miliona eura.

Troškovi amortizacije i rezervisanja iznosili su 781,22 hiljade eura, a materijala 2,25 miliona EUR. Ostali poslovni rashodi iznosili su 1,81 milion eura.

Ukupna aktiva kompanije na kraju decembra je iznosila 65,28 miliona eura i bila je 0,7 odsto manja u odnosu na uporedni period.

Neraspoređena dobit kompanije iznosi 1,13 miliona eura.

Dugoročna rezervisanja i obaveze kompanije iznosile su 1,15 miliona eura, a kratkoročna 2,69 miliona EUR. Odložene poreske obaveze iznose 877,8 hiljada eura.

Prema podacima Centralne depozitarne agencije, Hotelsko-turističko preduzeće (HTP) Vile Oliva posjeduje 26,69 odsto akcija Instituta, a crnogorski Investiciono-razvojni fond 23,65 odsto.

Crnogorska Vlada posjeduje 19,19 odsto dionica Instituta, Fond zdravstva 10,23 odsto, a Zavod za zapošljavanje 3,41 odsto. Iza HB Zbirnog kastodi računa 1 skriveno 1,46 odsto akcija, dok Valeant Pharmaceuticals International California posjeduje 1,29 odsto.

Ostali akcionari imaju manje od jedan odsto vlasništva.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte ovlastio je krajem marta Tendersku komisiju za privatizaciju da sa češko-crnogorskim konzorcijumom počne pregovore o zaključenju ugovora o prodaji Instituta „Simo Milošević“.

Savjet je na sjednici usvojio izvještaj Tenderske komisije o rezultatima javnog tendera za prodaju 56,48 odsto akcija Instituta i naložio da se započnu pregovori sa češkom kompanijom Philibert.a.s i crnogorskom Vile Oliva, vlasnika Žarka Rakčevića.

“Konzorcijum je za akcije ponudio deset miliona eura, dok investicioni program iznosi 27,94 miliona EUR i podrazumijeva rekonstrukciju i modernizaciju objekata, unaprjeđenje usluga i dalji razvoj turističkog i medicinskog kadra”, saopšteno je iz Vlade.

Javni poziv za prodaju objavljen je polovinom oktobra prošle godine, sa rokom za dostavljanje ponuda do 14. januara. Tendersku dokumentaciju su otkupila tri subjekta, ali je ponudu dostavio samo češko-crnogorski konzorcijum.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 427962


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja