avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
biznis

PV Informer | objavljeno: | izvor: antenam.net
Broj pregleda članka: 214

PU: Naplaćeno preko 444 miliona eura poreza


PU: Naplaćeno preko 444 miliona eura poreza

Poreska uprava je od početka godine naplatila bruto iznos od 443,85 miliona eura, što je 11 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Iz PU je saopšteno da je od početka godine naplata bila sedam odsto viša od planirane.

“PU je nastavila trend dobre naplate poreskih prihoda i tokom maja, kada je ostvarila bruto naplatu od 86,84 miliona EUR, čime su plan naplate i ostvarenje iz maja prošle godine premašeni šest odsto”, navodi se u saopštenju.

Bruto naplata poreza na dodatu vrijednost tokom petomjesečnog perioda iznosila je 98,28 miliona EUR, što je 11,5 odsto više nego prošle godine, a 7,5 odsto iznad plana.

“U strukturi naplate važno je izdvojiti porez na dobit preduzeća, po osnovu kojeg je prihodovano 52,19 miliona EUR, što je 12 odsto više nego prošle godine. To je indikator širenja korporativne poreske osnovice, ali i većeg stepena poštovanja poreskih propisa od kompanija koje posluju u Crnoj Gori”, kazali su iz PU.

Rast naplate je, kako se dodaje, zabilježen i kod doprinosa na obavezno osiguranje, gdje je ostvarenje iznosilo 195,87 miliona eura, što je sedam odsto više nego u prošloj godini, a šest odsto iznad plana, dok je naplata poreza na dohodak građana iznosila 64,67 miliona eura ili osam miliona eura više nego prošle godine.

“Ostvarenje naplate koncesionih naknada veće je u odnosu na prošlu godinu 3,5 miliona eura, a naplata poreza na promet nepokretnosti za milion EUR”, navodi se u saopštenju.

PU, imajući u vidu početak ljetnje turističke sezone tokom koje se očekuje povećan obim privredne djelatnosti, posebno na primorju, te veliki broj aktivnosti realizovanih kako bi se prijavljivanje i plaćanje poreza učinilo što lakšim, očekuje dalji porast stepena dobrovoljnog poštovanja poreskih propisa.

“Poreska inspekcija će raditi na sankcionisanju neregularnog poslovanja, u cilju zaštite lojalne konkurencije na tržištu, obezbjeđenja budžetskih prihoda i unaprjeđenja poslovnog ambijenta u Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 586774


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja