exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
drustvo

PV Informer | objavljeno: | izvor: Portal RTCG
Broj pregleda članka: 208

Rekonstrukcijom topovnjače u patrolni brod obogaćena Mornarica


Rekonstrukcijom topovnjače u patrolni brod obogaćena Mornarica

Predstavnici Ministarstva odbrane i generalštaba Vojske Crne Gore prisustvovali su prezentaciji novog patrolnog broda 105, koji je dobijen rekonstrukcijom nekadašnje topovnjače 405. Rekonstrukcija je koštala 1,1 milion eura dok bi kupovina novog broda koštala oko 45 miliona dolara, navodi se u saopštenju.

Ministar odbrane Predrag Bošković je tokom posjete Mornarici Vojske Crne Gore najavio da je ovo samo prvi brod koji je rekostruisan za potrebe Mornarice, a time i Vojske Crne Gore, te da će se uskoro ući u sličnu rekonstrukciju i konverziju topovnjače 406.

Kapetan fregate Jusuf Januz, informisao je goste iz Ministarstva i iz Generalštaba VCG o performansama novog patrolnog broda, kao i o promjenama koje je od 2013. do danas pretrpjela nekadašnja topovnjača.

"Brod je dug 45 m, visine je 12 m, a širine osam. Posebna pažnja tokom procesa rekonstrukcije posvećena je sigurnosti, tako da su nabavljeni novi čamac, dizalice, navigaciona oprema, dok su kompletno promijenjeni motori. Rekonstrukcija je koštala oko milion i 100 hiljada eura, dok bi novi ovakav brod koštao oko 45 miliona dolara", kazao je Januz.

Ministar Bošković je istakao da će brod učestvovati na velikoj vojnoj vježbi Adrion Arex, kojoj će u junu ove godine domaćin biti Crna Gora.

"Pospješili smo kapacitete Mornarice, ali i cijele Vojske Crne Gore. Danas smo imali priliku da se uvjerimo u mogućnosti i broda i njegove posade", istakao je Bošković.

On je najavio i nova ulaganja u Mornaricu, kako kroz donacije SAD-a, tako i kroz sopstvene nabavke.

Domaćin ministru odbrane i načelniku Generalštaba Vojske Crne Gore brigadnom generalu Dragutinu Dakiću, bio je komandant Mornarice Vojske Crne Gore, kapetan bojnog broda Vesko Tomanović.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 426777


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja