avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
drustvo

PV Informer | objavljeno: | izvor: Antena M
Broj pregleda članka: 158

Italijani donirali crnogorskoj policiji dva specijalizovana glisera


Italijani donirali crnogorskoj policiji dva specijalizovana glisera

Italijanska Finansijska policija (Guardia di Finanza) donirala je Upravi policije Crne Gore dva patrolna plovila - glisera koje će koristiti crnogorska granična policija za nadzor državne granice na moru u otkrivanju i suzbijanju prekograničnog kriminala.

Svečana primopredaja dva specijalizovana glisera, koji se mogu koristiti i po ekstremnim vremenskim uslovima, održana je danas u Luci Budva, nakon završetka Međunarodne konferencije „Zajednički odgovor na planu suzbijanja ilegalnih migracija i njihovog uticaja na terorizam“, saopšteno je iz Uprave policije. 

Dva patrolna plovila pomoćniku direktora Uprave policije za Sektor granične policije Vesku Damjanoviću predao je direktor Centralne direkcije za migracije i graničnu policiju Republike Italije Masimo Bontempi.

"Damjanović je zahvalio Bontempiju i italijanskoj Finansijskoj policiji na vrijednoj donaciji, kao i na obuci koju su kolege iz Italije organizovale u Gaeti u Italiji za dvije posade koje će koristiti ova dva plovila u izvršavanju povjerenih zadataka. On je rekao da vjeruje da je ovo početak još bliskije i neposrednije saradnje crnogorske i italijanske policije u borbi protiv svih vidova organizovanog prekograničnog kriminala.

Bontempi je naglasio da je crnogorska policija pouzdan i povjerljiv partner italijanskoj policiji i finansijkoj policiji i kazao da je uvjeren da će policije dvije države preduzimati zajedničke aktivnosti koje će doprinijeti još većoj sigurnosti na moru, što je u interesu građana Italije i Crne Gore.

General Jedinice u Finansijskoj policiji Italije Rikardo Rapanoti istakao je da je Finansijska policija partner Frontex-a u zaštiti granica na moru, te da je Finansijskoj policiji veoma značajna saradnja sa crnogorskom policijom u otkrivanju i sprječavanju kriminala, posebno svih vidova krijumčarenja", dodaje se u saopštenju. 

Ambasador Italije u Crnoj Gori Luka Zelioli smatra da je donacija izraz kvalitetne strateške saradnje između dvije policije, te da je potvrda da se odlični odnosi dvije zemlje ne odvijaju samo u oblastima politike, kulture i ekonomije već da su sadržajni i u oblasti od značaja za sigurnost granica Italije i Crne Gore.

Dva patrolna plovila su crnogorskoj policiji donirana na osnovu„Memoranduma o razumijevanju i jačanju saradnje u oblastima upravljanja granicom i migracijama, borbi protiv nezakonitih migracija i krijumčarenja migranata, posebno na moru“, koji su direktor Uprave policije Veselin Veljović i šef Nacionalne policije Republike Italije Franko Gabrijeli potpisali u oktobru prošle godine u Brindiziju, dodaju iz policije. 
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 583285


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja