avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
drustvo

PV Informer | objavljeno: | izvor: Vijesti.me
Broj pregleda članka: 315

Ozon, Breznica i Centar za razvoj Durmitora: Pod hitno razriješiti dužnosti direktora NP


Ozon, Breznica i Centar za razvoj Durmitora: Pod hitno razriješiti dužnosti direktora NP

Nečuvenom odlukom da se zbog privatnog interesa izvrši brutalna sječa šume u zaštićenoj zoni Nacionalnog parka ,,Durmitor“ u neposrednoj blizini Crnog jezera, bez prethodno spovedene javne rasprave i elaborata procjene uticaja izgardnje eko sela i proširenja kapaciteta ugostiteljskog objekta u privatnom vlasništvu, uprava tog privrednog društva u državnom vlasništvu narugala se i konceptu ekološke države i obilježavanju Svjetskog dana šuma“ - smatra Aleksandar Perović, direktor Ekološkog pokreta "Ozon".

Nevladine organizacije Centar za razvoj Durmitora, Breznica i Ozon smatraju da je potrebno pod hitno razriješiti dužnosti direktora NP "Durmitor“ i pokrenuti odgovarajuće procedure, shodno Krivičnom zakoniku Crne Gore, kojim bi sem njega bii obuhvaćeni i čelnici Nacionalnih parkova Crne Gore i na taj način zaštiti javni interes.

"Skandaloznom politikom upravljaća zaštićenog prostora koji ima i domaće i međunarodne stepene zaštite, te potencijal za NATURA 2000 mrežu evropskih zaštićenih prostora, da uz jezive zvuke motorne šege i brutalnu sječu "proslavi“ Međunarodni dan šuma, poniženi su građani ekološke države i sve institucije sistema, nanešena šteta pregovaračkoj poziciji u Poglavlju 27 i učinjena značajna šteta poslovanju Nacionalnih parkova", ističe Perović.

"Nezadovoljstvo građana Žabljaka i njihov otpor namjeri Vlade da javno dobro i državnu imovinu praktično pokloni privatniku, trebao bi biti alarm za pravosudne organe, naročito vrhovno državno tužilaštvo, pa ih pozivamo javno da se shodno nadležnostima uključe i reaguju", navodi se u zajedničkom komentaru Centra za razvoj Durmitora, Breznice i Ozona.

"Da nije tužno bilo bi smiješno, što se ovogodišnji Međunarodni dan šuma obilježava pod sloganom ,,Šume i edukacija“, kako bi se ukazalo na benefite održivog gazdovanja šumama, ali primjer brutalne sječe u blizini Crnog jezera najbolje pokazuje koliko su edukovani partijski kadrovi koji se biraju na najznačajnije funkcije i kako oni doživaljavaju održivost u upravljanju ovim vrijednim prirodnim resursom. Nadamo se da će doči vrijeme da se odgovorni za devastaciju zaštićenih područja ,,edukuju“ na mjestima gdje se upućuju oni koji ili zloupotrijebe ili ne znaju da obavljaju povjerenu službenu dužnost, jer je to izgleda jedina edukacija koju razumiju", zaključuju ekološke nevladine organizacije.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 583268


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja