avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
hronika

PV Informer | objavljeno: | izvor: Vijesti
Broj pregleda članka: 535

Tajni detalji o zaplijeni kokaina na "Jadranu": Tužilaštvo ima svjedoka-saradnika


Tajni detalji o zaplijeni kokaina na "Jadranu": Tužilaštvo ima svjedoka-saradnika

Kako bi dokazali sumnje u istrazi nakon što je 19. aprila na školskom brodu „Jadran“ pronađeno 60 kilograma kokaina visoke čistoće, istražitelji su uspjeli da obezbijede i svjedoka-saradnika.

Riječ je o osobi koja je uhapšena neposredno nakon pronalaska droge i koja se trenutno nalazi na tajnoj lokaciji.

Lisice na ruke, do sada su stavljene pripadnicima Vojske Crne Gore Milošu Kuliću i Dušku Radenoviću, zatim Tivćaninu Radomiru Osmajiću, dok je potjernica raspisana za Dejanom Rovčaninom i Vladimirom Račićem.

Sagovornik tvrdi da je svjedok Tužilaštva istražiteljima potvrdio koji je bio plan kriminalne grupe a što je objasnio i specijalni tužilac, tri dana nakon zaplijene droge.

"Kriminalni plan se sastojao u tome da se opojna droga kokain koja je nabavljena od strane ove kriminalne organizacije sa teritorije Crne Gore pomorskim putem, prije svega brodovima, transportuje prema lukama u Turskoj gdje bi drugim članovima kriminalne organizacije kokain bio isporučivan a u povratku preuzimali bi od tih istih lica iste količine opojne droge heroin koju bi transportovali u Crnu Goru radi dalje prodaje u samoj Crnoj Gori i u drugim državama Evrope", saopštio je specijalni tužilac Saša Čađenović.

Da li su u cilju realizacije ove akcije naše službe sarađivale sa organima Turske, budući da je ta destinacija određena kao konačno odredište kokaina, nisu nam odgovorili iz Tužilaštva i policije.

Još neka pitanja na koja nismo dobili odgovor su i - koliko je tačno mjeseci praćena kriminalna grupa i zbog čega, ako je riječ o kontrolisanoj isporuci, istražitelji nijesu sačekali još malo kako bi identifikovali ostale aktere ovog krivičnog djela?

Na osnovu toga postavlja se i pitanje - da li su drogu našli sasvim slučajno, prilikom redovne kontrole broda, koja se vrši prilikom svakog isplovljavanja ili su ipak tačne tvrdnje nadležnih da su pratili kriminalnu grupu više mjeseci?

Najintrigantniji detalj u cijeloj priči je to što nisu objavljene fotografije ili video snimak kokaina iako se radi o 60 kilograma.

Policija, inače, šalje slike medijima kad zaplijene i svega nekoliko grama droge ali sada nisu odgovorili - zašto su ove fotografije ostale tajne za javnost.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 586690


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja