exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
hronika

PV Informer | objavljeno: | izvor: Kodex.me
Broj pregleda članka: 239

U spuškom i bjelopoljskom zatvoru zaplijenjen 471 telefon


U spuškom i bjelopoljskom zatvoru zaplijenjen 471 telefon

Tokom protekle godine u spuškom i bjelopoljskom zatvoru zaplijenjeno je 471 telefon, oduzeto je 14 pakovanja za koje se sumnja da je droga, a pronađena je i veća količina tableta i improvizovanih predmeta, saopšteno je Pobjedi iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija.

Kako je pojašnjeno, pokušaji unosa nedozvoljenih stvari iza zidina Spuškog zatvora su raznovrsni i inovativni. Tako je prošle godine preko ograde prebačeno više od 100 mobilnih telefona.

"Ova pojava uslovljena je činjenicom da je kompleks Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija smješten u Spužu i graniči se sa privatnim imanjima, koja nijesu i ne mogu biti pod kontrolom službenika obezbjeđenja",  istakli su iz ZIKS-a.

U prethodnom periodu, kako je saopšteno, pokrenut je disciplinski postupak protiv službenika ZIKS-a zbog sumnje da je jednoj osobi omogućio unošenje mobilnog telefona. O tom događaju obaviještana je Uprava policije i nadležno tužilaštvo koji su pokrenuli istragu.

Prethodne godine sankcionisan je i zatvorenik koji je 11. avgusta preuzeo telefone prabečene preko ograde. Dvije osobe su 11. avgusta oko 19.30 oštetili spoljašnju žičanu ogradu Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u blizini „F“ paviljona. One su prebacile pakete sa mobilnim u krug namijenjen za šetnju zatvorenika koji su smješteni u „F“ paviljonu.

"Identifikovan je zatvorenik koji je telefone preuzeo. O svemu je obaviješteno Odjeljenje bezbjednosti Danilovgrad",  saopšteno je iz ZIKS-a.

U zatvorima u Bijelom Polju i Spužu smješteno je 799 zatvorenika i 354 pritvorenika. Radno ih je angažovano 310 na poslovima zanatske, industrijske, poljoprivredne proizvodnje, administrativnim i poslovima uslužnih djelatnosti.

Kako navode, 237 osoba se nalazi na izdržavanju kazne zatvora zbog krađa, 51 zbog ubistva, 42 zbog teškog ubistva i osam osoba zbog silovanja.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 436286


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja