avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
hronika

PV Informer | objavljeno: | izvor: RTCG
Broj pregleda članka: 289

Milošević i Đurđić izašli iz pritvora


Milošević i Đurđić izašli iz pritvora

Đorđe Đurđić i Velibor Milošević, osumnjičeni za zloupotrebu položaja, izašli su iz pritvora i brane se sa slobode. Đurđić, koji je dugogodišnji radnik Atlas banke, uhapšen je krajem decembra prošle godine, a Milošević 21. januara po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Đurđić je nekada bio zaposlen kao izvršni direktor Atlas banke, dok je Nikolić bio prvi čovjek banke do dolaska prinudne uprave.

Tužilaštvo tereti Miloševića da je, dok je bio viceguverner Centralne banke, uzimao novac od Kneževića da bi podmitio kontrolore koji su provjeravali poslovanje Atlas i Invest banke Montenegro.

On se našao u fokusu istrage nakon što je predsjednik Atlas grupe Duško Knežević, za kojim je raspisana potjernica zbog sumnje da je na čelu kriminalne organizacije koja se bavila pranjem novca utajom poreza, objelodanio njihov razgovor.

U tajno snimljenoj komunikaciji moglo se čuti kako Milošević obavještava Kneževića o izvještaju, govori koliko osoba će iz Centralne banke kontrolisati poslovanje njegovih banaka, a pominje se i novac.

Milošević se tereti da je uzimao novac od Kneževića da bi podmitio kontrolore koji su provjeravali poslovanje Atlas i Invest banke Montenegro. Tokom istrage tužilaštvo je saslušalo kontrolore koji su 2015. godine sačinjavali izvještaje o poslovanju te dvije banke.

Specijalno državno tužilaštvo u ospežnoj istrazi koja je pokrenuta protiv predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića i 21 osobe provjerava ugovore o kreditima kod IMB i Atlas mont banke, garancije po tim zaduženjima.

Prva hapšenja u,aferi Atlas bila su krajem decembra, kada su u Specijalno tužilaštvo privedeni Brankica i Biljana Bašović, Đorđe Đurđić i Marko Nikolić. Oni su osumnjičeni da su preko kompanije Global karbon čiji je osnivač IBM, uzimali novac iz te banke, raspodjeljivali ga u firme kojima su upravljali ili bili ovlašćena lica, a kredite nijesu vraćali.

Ovu šemu su, kako se sumnja, sprovodili u periodu od 2008. do 2010. godine.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 534821


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja