avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
hronika

PV Informer | objavljeno: | izvor: Kolektiv.me
Broj pregleda članka: 408

UBICA pucao iz pištolja devet milimetara: Saslušano više od 30 OSOBA u okviru istrage o UBISTVU Vukotića


UBICA pucao iz pištolja devet milimetara: Saslušano više od 30 OSOBA u okviru istrage o UBISTVU Vukotića

Istražitelji su u okviru istrage ubistva Veselina Vukotića (69), koji je ubijen u subotu na pragu svoje kuće u Dobroti, saslušali više od 30 bezbjednosno interesantnih osoba, koje su za sada pružile validne alibije i nijesu na spisku osumnjičenih.

Kako Pobjeda saznaje iz izvora bliskih istrazi, inspektori provjeravaju da li su njihovi iskazi istiniti, te gdje su bili prije i u vrijeme zločina i sa kime su bili u kontaktu.

Osim provjera bezbjednosno interesantnih osoba, policija će ispitati sve osobe koje su na listingu telefona sa kojima je Vukotić razgovarao. Istovremeno, obaviće se i analiza međusobnih telefonskih komunikacija nekih bezbjednosno interesantnih osoba, ne bi li na taj način možda došli do lica koja su imala motiv da organizuju zločin.

Pobjedi je nezvanično saopšteno da nalogodavca zločina traže u redovima kavačke kriminalne grupe, sa kojom su Veselinovi sinovi – Igor i Jovan – bili u sukobu. Koliko su na pravom putu, govore i poruke u čituljama koje su dali, a jasno ukazuju da znaju koga smatraju odgovornim za likvidaciju njihovog oca.

Dugogodišnji operativci bezbjednosnih službi pojašnjavaju da ovakve poruke nesumnjivo ukazuju na otvoreni rat.

Još jedan od događaja koji baca sumnju na “kavačane“ je i napad na Tamaru Zvicer, ženu vođe te kriminalne grupe, na koju je pucano u maju 2016. godine, ali nije povrijeđena. Policija je došla do podatka da je vozilom upravljao Veselin Vukotić, a da je sa njim bio njegov mlađi sin Jovan, protiv kojeg je zbog pokušaja ubistva podnijeta krivična prijava.

Izvori iz bezbjednosnih službi ne očekuju da će ubrzo biti riješeno ubistvo Vukotića, jer, sudeći prema dosadašnjim tragovima, radi se o profesionalnom egzekutoru, koji je u njega ispalio šest hitaca i mirno odšetao.

Iako se u prvim danima istrage vjerovalo da je imao pomagača koji ga je odvezao automobilom, za sada nema nijednog traga koji može to da potvrdi. Inspektori raspolažu gotovo neupotrebljivim snimcima na kojima se vidi ubica sa kačketom, koji je čekao u šiblju da Vukotić izađe iz apartmana i priđe svom vozilu.

Ono što inspektori zasigurno znaju je da je ubica pucao iz pištolja devet milimetara i nijednom nije promašio. Svaki projektil ispalio je Vukotiću u grudi i nije mu ostavio šansu da preživi. Veselin Vukotić se nekoliko puta oglašavao u medijima, demantujući navode da njegovi sinovi imaju bilo kakve veze sa kriminalnim klanovima i sa optužbama koje im istražitelji stavljaju na teret. Njegovo posljednje obraćanje bilo je nakon objavljivanja informacije pojedinih medija da su njegovi sinovi Igor i Jovan uhapšeni u turskom gradu Antalija.

Jovan Vukotić uhapšen je u septembru prošle godine u Antaliji sa falsifikovanim ispravama. Pod istragom je Osnovnog državnog tužilaštva i zbog utaje poreza.

Njegov četiri godine stariji brat Igor nedostupan je crnogorskim vlastima, koje su za njim raspisale potjernicu zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe koja je planirala više likvidacija osoba iz kriminalnog miljea i vosokopozicio-niranih službenika iz bezbjednosnih službi.

Vukotići su nekoliko puta bili mete napada. Na kuću Veselina Vukotića u avgustu 2013. godine bačena je bomba i taj slučaj nije rasvijetljen. Prije 11 godina na vozilo Jovana Vukotića pucano je iz automatskog oružja. Ni taj napad nije riješen.

 
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 586688


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja