exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
hronika

PV Informer | objavljeno: | izvor: Cdm
Broj pregleda članka: 358

Tužilaštvo Kneževića za sada tereti samo zbog pronevjere 1,9 miliona eura


Tužilaštvo Kneževića za sada tereti samo zbog pronevjere 1,9 miliona eura

Vlasnik Atlas banke Duško Knežević zvanično je osumnjičen samo za krivično djelo zloupotreba u privrednom poslovanju putem podstrekavanja, čime je, kako se sumnja, budžet oštećen za 1,9 miliona eura, navodi se u naredbi za sprovođenje istrage Specijalnog državnog tužilaštva.

Kako je potvrđeno, Knežević još nije označen kao organizator grupe koja se sumnjiči za pranje novca, niti je taj postupak završen. Tom istragom su obuhvaćena 174 lica, a organizator te grupe još uvijek se vodi kao N.N. lice.

Istragu koja je trenutno aktuelna i koja je dobila epilog podnošenjem naredbe za sprovođenje istrage protiv Duška Kneževića vodi specijalni tužilac Lidija Vukčević. U zahtjevu se navodi da je Knežević od 2008. do 2017. godine osnovao i ugasio više fiktivnih firmi. Tužilaštvo sumnja da je Knežević na taj način oštetio budžet za 1.942.000 eura. Da je to jedini iznos koji se pominje u naredbi za sporovođenje istrage protiv Kneževića potvrdio je i njegov advokat Zoran Piperović. Međutim, on nije želio da komentariše ovaj slučaj, niti da iznosi detalje iz istrage jer je na taj predmet stavljena oznaka tajnosti.

Krivične prijave Specijalnom državnom tužilaštvu podnijete su protiv ukupno 79 fizičkih i 95 pravnih lica zbog osnovane sumnje da su u periodu od početka 2011. do novembra 2018. godine, kao članovi kriminalne organizacije, radi sticanja nezakonite dobiti, na području Crne Gore počinila krivična djela pranje novca. Policijski inspektori su u postupku izviđaja utvrdili da su osumnjičena pravna lica otvorila račune kod Atlas banke a.d. Podgorica i da su ovlašćena lica, kako se sumnja, korišćenjem sistema E-komerc vršila pranje novca preko tih računa i većinu sredstava transferisala dalje svojim osnivačima nerezidentnim pravnim licima, na račune u Crnoj Gori, u zemlji porijekla i na ofšor destinacijama.

Duško Knežević je javno negirao sve ove navode i optužio glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da mu montira proces. On je objelodanio i djelove razgovora sa Katnićem, uz tvrdnju da mu je u septembru, tokom razgovora u SDT-u, tužilac prijetio istragom.

VlasnikAtlas banke Duško Knežević izbjegao je hapšenje koje je naložila specijalni tužilac Lidija Vukčević. Samo nekoliko dana prije izdavanja naloga za hapšenje, on je napustio teritoriju Srbije i trenutno se nalazi u Londonu. Ukoliko crnogorski bezbjednosni organi budu raspisali međunarodnu potjernicu za Kneževićem, problem oko eventualnog izručenja moglo bi da predstavlja to što on ima i kiparski pasoš.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 436231


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja