exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: portal tvpljevlja.me
Broj pregleda članka: 1099

Održani 40. jubilarni “Dani Pljevljaka u Beogradu”


Održani 40. jubilarni “Dani Pljevljaka u Beogradu”

Udruženje Pljevljaka u Beogradu “Breznik” organizovalo je 40. Jubilarni put manifestaciju “Dani Pljevljaka u Beogradu”. Pored centralne večeri u velikoj sali Tržnog centra “Stadion” na Voždovcu, održano je književno veče na kome je predstavljena knjiga “Poslednji Svetovidov presto” Rajka Palibrka, a organizovano je i krstarenje Dunovam i Savom.

Po mnogima nikada sadržajniji i bolje organizovani “Dani Pljevljaka u Beogradu” koji su se predhodnog vikenda održani 40. put sigurno će biti podstrek za Breznik da i naredni put organizuje nešto slično.

Manifestacija je počele u petak veče 16. aprila, kada je u Sali ratnih vojnih invalida održano promocija knjige “Poslednji Svetovidov presto” Rajka Palibrka.

Narednog dana u velikoj sali Tržnog centra “Stadion” na Voždovcu održano je svečano veče, a po riječima predsjednika Udrženja Pljevljaka u Beogradu “Breznik” Baja Cmiljanića bilo je prosutno preko 500 ljudi, a interesovanje je mnogo veće, jer je minimum još sto ljudi ostalo bez karte. Manifestaciji su prisutovali i delegacije udruženja Pljevljaka iz Sarajeva i Kotora.

Sve prisutne u ime lokalne uprave pozdravio je Dragiša Sokić predsjednik Skupštine opštine Pljevlja.

Pored Sokića u delegaciji opštine Pljevlja bio je i Budumir Bajčetić sekretar Sekretarijata za privredu, konzul Crne Gore pri ambasadi u Beogradu Vuk Rakočević i predstavnik bratske opštine Voždovac Milijan Stopić inače član vijeća opštine Voždovac.

Organizovan je i bogat kulturno zabavni program, a tokom večeri goste su zabaljavljali “Duo bend” sa Jankom Ristanovićem, KUD “Volođa”, Nešo Lutovac, dramski umjetnik Petar Božović, Marija Sandić jedna od najcjenjenijih etno interpetatorki u Srbiji, kao i guslar Čedo Čavić.

Poslednjeg dana vikenda Pljevljaci su bili gosti Rada Ljiljanića koji je priredio pravu atrakciju, krstarenje Dunavom i Savom. Čak i oni koji decenijama žive i glavnom gradu Srbije prvi put su vidjeli grad iz rečne perspektive.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 465037


Sanovnik


Avalon ltd, pljevlja, crna gora, akcija, katalog, mart-april
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja