exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: portal tvpljevlja.me
Broj pregleda članka: 548

Gradska fontana Diatreta uskoro bi, u svom punom sjaju, trebala ugledati svjetlost dana


Gradska fontana Diatreta uskoro bi, u svom punom sjaju, trebala ugledati svjetlost dana

Nakon tri godine, fontana na Trgu 13. jul biće završena za desetak dana, kažu iz Direkcije za investicije i razvoj. Izvođač radova ovih dana izvodi završne radove - oblaganje fontane granitom i mozaik pločicama. Oko fontane postavljene su behaton ploče.

Radovi na fontani počeli su još krajem 2015. godine, kada je tivatska firma „Pupović elektro IN“ uklonio staru fontanu a onda uradila i neophodne zemljane i armirano-betonske radove. Zbog finansijskog spora sa opštinom oni su napustili gradilište. Tako su radovi sve do 14. juna ove godine bili potpuno zaustavljeni. Tada je u posao ušlo pljevaljsko preduzeće Ving, zajedno sa podizvođačem podgoričkom kompanijom IGP Fidia“.

Oni su nakon građevinskih radova na izgradnji sabirnog rezervoara i tehniče prostorije uradili građevinsko-zanatske radove vezane za elektro i hidro-tehničke instalacije. Ukupna vrijednost radova je 68.000 evra. Fontana se gradi po idejnom rješenju mladih arhitekata Tamare Manojlović i Nebojše Stankovića, a predstavlja stilizovanu Diatretu, odnosno staklenu čašu pronađenu u rimskom naselju „Municipijum S“ u Kominima.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 453389


Sanovnik


Avalon ltd, pljevlja, crna gora, akcija, katalog, mart-april
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja