exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: Dan
Broj pregleda članka: 588

Policija štiti građane od napada pasa


Policija štiti građane od napada pasa

IZ MREŽE NVO SJEVERA POZVALI NADLEŽNE U OPŠTINI PLJEVLJA DA HITNO RIJEŠE PROBLEM PRISUSTVA VELIKOG BROJA NAPUŠTENIH ŽIVOTINJA

Iz Mreže nevladinih organizacija sjevera pozvali su predstavnike lokalne uprave u Pljevljima da hitno preduzmu mjere i zaštite građane od razjarenih pasa lutalica koji su, kako tvrde iz ove NVO, okupirali gradske ulice. Oni naglašavaju da su od početka godine razjarene životinje više puta napadale građane, te da se prije nekoliko noći desio upravo jedan od većih incidenata i da su napadnuti građani spaseni intervencijom policije.

- Šta bi se desilo da kojim slučajem ulicom Marka Miljanova nije našila policijska patrola? Pitanje je da li bi danas dvije napadnute osobe bile žive. Situacija je takva da praktično građane Pljevalja od čopora pasa mora da štiti policija - navodi se u saopštenju Mreže NVO sjevera uz pojašnjenje da su u ulici Marka Miljanova dvije osobe zadobile povrede prilikom napada pasa lutalica i da ih je policija odbranila i prevezla do Hitne pomoći.

- Problem pasa lutalica veliki je problem grada Pljevalja i on se pod hitno mora rješavati. S jedne strane, lokalna uprava troši velika sredstva za rad azila, a, s druge strane, građani su i dalje izloženi napadima pasa lutalica. Potrebno je formirati registar kućnih ljubimaca kako u gradu, tako i na selu, jer mnogi vlasnici pasa na ulicu puštaju mladunčad koja im nisu potrebna. Kada bi postojao registar kućnih ljubimaca, lakše bi se takve pojave kontrolisale i vlasnici prisiljavali da vode računa o svojim ljubimcima. Sada ne postoji nijedan način da se vlasnik psa može natjerati da brine o životinji jer ne postoji registar o vlasništvu. Naravno, neophodno je i proširiti kapacitete azila za napuštene životinje - saopštili su iz Mreže NVO sjevera.

Iz preduzeća Komunalne usluge, koje gazduje azilom za napuštene životinje, nedavno je saopšteno da je zbrinuto 87 pasa, a da je kapacitet azila oko 100 jedinki.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 465147


Sanovnik


Avalon ltd, pljevlja, crna gora, akcija, katalog, mart-april
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja