exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: portal tvpljevlja.me
Broj pregleda članka: 504

Dan osoba sa Daunovim sindromom - Šarene ili različite čarape


Dan osoba sa Daunovim sindromom - Šarene ili različite čarape

U Dnevnom centu obilježen Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom. Ovaj datum, 21. mart u sebi nosi simboliku i jedinstvenost obilježja Daunovog sindroma, a to je tri hromozoma na 21 paru hromozoma.

Javna ustanova Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom, Sekretarijat za društvene djelatnosti i NVU „Zračak nade“ i ove godine obilježili su Dan osoba sa Daunovim sidromom. Sve prisutne i učesnike konkursa „Šarene ili različite čarape“ pozdravile su direktorica Dnevnog centra Svetlana Dujović i sekretarka Emina Salihović. Još jednom su Pljevljaci a posebno školarci pokazali šta je inkluzija i koliko je bitno uključivanje u zajednicu osoba sa invaliditetom.

Na konkurs „Šarene ili različite čarape-simbol Dana osoba sa Daunovim sindromom“ prispjele su brojne fotografije, tako da je komisija imala težek posao, pa je umjesto tri dodijelila  osam nagrada.

Prve nagrade za fotografiju uručene su odjeljenju VII 2 iz Osnovne škole „Boško Buha“ i Rejanu Bamburu.

Drugo mjesto podijelili su odjeljenje VIII 1 iz OŠ „Salko Aljković“ i „Eko bajka“. Dvije treće nagrade pripale su integrisanom odjeljenju  OŠ „Boško Buha“ i odjeljenju V1 iz OŠ „Mihailo Žugić“ iz Odžaka. Specijalna nagrada dodjeljeno je djeci iz NVU „Zračak nade“ a posebna Javnoj ustanovi „Dom starih“ Pljevlja.

Na ovaj dan djeca su se drugarima iz osnovnih i srednjih škola i vrtića družila kroz jednoiposatnu radionicu gdje su crtali i slikali. Nosili su različite čarape, jer je to zabavan i jednostavan način ukazivanja na različitosti.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 465061


Sanovnik


Avalon ltd, pljevlja, crna gora, akcija, katalog, mart-april
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja