exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: PV INFORMER
Broj pregleda članka: 369

Priznanja za rad Pljevljaka Slavenka Terzića u Rusiji


Priznanja za rad Pljevljaka Slavenka Terzića u Rusiji

Ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov uručio je, 18. aprila, ambasadoru Srbije u Moskvi Slavenku Terziću Počasnu medalju Ministarstva inostranih poslova za doprinos uzajamnoj saradnji.

Akademiku prof dr Slavenku Terziću, našem Pljevljaku, ovo je treće priznanje u Rusiji.

Ministar Lavrov je tom priikom biranim riječima govorio o ambasadoru Terziću i njegovim izuzetnim kvalitetima kojima predstavlja Srbiju.

Uručivanju Počasne medalje prisustvovao je i prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, kao i članovi srpske delegacije, saopšteno je iz MSP.

Slavenko Terzić je  rođen u Pandurici kod Pljevalja gdje je i završio osnovnu školu, a gimnaziju u Goraždu i Pljevljima. Studije istorije na Filozofskom fakultetu u Beogradu završio 1972. godine. U Istorijskom institutu SANU radi od 1974. godine. Magistrirao je 1976. sa temom Srbija i Grčka od 1878. do 1897. godine. Doktorirao je 1990. sa tezom Srbija i Grčka u drugoj polovini XIX veka (1856—1903).

Od 1987. do 2002. bio je direktor Istorijskog instituta SANU. Bio je predsednik Srpske književne zadruge od 2001. do 2005. godine. Član je više odbora Srpske akademije nauka i umetnosti.

Govori ruski, njemački i grčki, a koristi se bugarskim i engleskim jezikom jezikom.

 
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 424451


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja