exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
politika

PV Informer | objavljeno: | izvor: Analitika
Broj pregleda članka: 212

Rudović: Umjesto pobjeda šire nove podjele


Rudović: Umjesto pobjeda šire nove podjele

Ekstremni krugovi Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori, zajedno sa političkim predstavnicima iz nekoliko partija, pokazali su na sinoćnjem skupu u Budvi kako zamišljaju svoju državu, kazao je nezavisni poslanik, Neđeljko Rudović.

On je rekao da je tužno bilo posmatrati novo sijanje mržnje, unižavanje svoje i dodvoravanje drugoj državi, koliko god nam ona bila bliska.

Rudović je u izjavi agenciji MINA kazao da su ekstremni krugovi SPC u Crnoj Gori, zajedno sa svojim političkim predstavnicima iz nekoliko partija, pokazali po ko zna koji put, na sinoćnjem skupu u Budvi, kako zamišljaju svoju državu.

„Baš kao i oni koji su je prije 100 godina pretvorili u provinciju Srbije, kidišući da uguše svaki glas dostojanstva i ponize svoju braću koji su životom branili čast, pravo i slobodu Crne Gore“, naveo je Rudović.

Kako je rekao, neki od političkih predstavnika svojih uzora i mentora iz SPC odavno ne kriju svoj profil, a drugi su nastavili da otkrivaju svoje pravo lice. „Umjesto pobjeda šire nove podjele“.

Rudović je kazao da je pred krahom investicija u bolju Crnu Goru „u vidu bezgraničnog strpljenja i pomaganja takozvanoj prosrpskoj opoziciji da se približi Crnoj Gori i postane prihvatljiva opcija za demokratske promjene“.

„Zbog njihove odluke da slušaju klero-nacionaliste i da se vrate na stare pozicije opravdan je stav da, dok god vode takvu politiku, ne mogu biti prihvatljivi kao akteri kreiranja državne politike nakon demokratskih promjena“, naveo je Rudović. 

Kako je dodao, valjda je jasno i da ih tom nazadnom politikom samo još više odlažu. 

„Svima koji se zalažemo za promjenu ovakve vlasti, a koji duboko poštujemo istoriju i kulturu Crne Gore, njenu državnu nezavisnost, građansko ustrojstvo i prozapadno usmjerenje, ostaje da, konstatujući političku realnost, zajednički damo odgovor na ovakvu nacionalističku histeriju“, zaključio je Rudović.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 453388


Sanovnik


Avalon ltd, pljevlja, crna gora, akcija, katalog, mart-april
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja