exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
politika

PV Informer | objavljeno: | izvor: portal Standard
Broj pregleda članka: 69

Marković: Nema pozivanja na duhovno kad je u pitanju divlja gradnja, zakoni isti i za mene i Amfilohija


Marković: Nema pozivanja na duhovno kad je u pitanju divlja gradnja, zakoni isti i za mene i Amfilohija

Premijer Duško Marković kazao je da pozivanje na duhovno nije relevantno kada je u pitanju krstionica na Miholjskoj prevlaci i crkva na Rumiji. Marković je kazao da su zakoni isti iza njega i za mitropolita Amfilohija. 

"Zakon i Ustav važi jednako za sve. Kao što ne može nijedan građanin da gradi mimo zakona, ne moze to da radi ni crkva. Zakon je jednak za sve - i za gospodina Amfilohija i za Duška Markovića. Pozivi na duhovno nisu relevantni", rekao je premijer odgovarajući na pitanja novinara nakon što je danas uručio ključeve stanova zdravstvenim radnicima.

Marković nije odgovorio direktno na dodatno pitanje "da li to znači da će krstionica biti srušena i kada".

Kada su u pitanju navodi o nenamjenskom trošenju iz Abu Dabi fonda, Marković je kazao da Tužilaštvo to provjerava.

"SDT je krenuo da provjerava trošenje sredstava od kredita Abu Dabi fonda i mi čekamo da vidimo rezultate istrage. Ne mislim da je bilo nezakonitosti, makar dok sam ja premijer ali ostavićemo tužilaštvu da to ispita", rekao je premijer.

Marković je kazao da ukoliko se utvrdi nenamjensko korišćenje sredstava kredita koji je Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja dodijeljen iz Abu Dabi fonda, država neće trpjeti direktnu štetu.

“Postoji obezbjeđenje na svaki ugovor o davanju kredita, na imovini ili garancijama, tako da ne postoji mogućnost da država trpi direktnu štetu”, rekao je Marković 

Upitan da prokomentariše da li je prihvatljiv prijedlog Sretena Radonjića iz ASK da pojedini podaci iz imovinskih kartona javnih funkcionera budu poznati samo ASK, i da se dostavljaju samo na zahtjev tužilaštva, parlamenta ili kome već budu potrebni, Marković je kazao da je to pitanje skupštine.

"Ako se steknu uslovi da zakon treba mijenjati u smislu zaštite ličnih podataka građana, parlament će o tome odlučiti. Ja sam za to da se ličnim podacima građana ne smije manipulisati. Što se mene tiče moji su podaci svi dostupni i znate više o njima nego ja sam",kazao je Marković.

 
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 465167


Sanovnik


Avalon ltd, pljevlja, crna gora, akcija, katalog, mart-april
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja